Ανακαίνιση Σπιτιού Κατοικιών | Πλήρης ανακαινίσεις σπιτιών, ανακαίνιση κατοικίας, ανακαινίσεις διαμερισμάτων

Πώς να σχεδιάσετε έναν κήπο χαμηλής συντήρησης

Δείτε 11 τρόπους για να γίνει ο κήπος σας χαμηλής συντήρησης. Έτσι θα ξοδεύετε λιγότερο χρόνο και χρήμα απολαμβάνοντας περισσότερο χρόνο  ξεκούρασης σε αυτόν.

Οι περισσότεροι πελάτες μας που χρειάζονται ανακαίνιση, όταν συζητούμε το πώς θα σχεδιάσουμε τον κήπο τους  αναζητούν τρόπους για έναν κήπο χαμηλής συντήρησης.  Ενώ φυσικά δεν υπάρχει κήπος που να μη χρειάζεται συντήρηση, ωστόσο υπάρχουν κάποιες στρατηγικές οι οποίες μειώνουν σημαντικά τις δουλειές του κήπου.  Έτσι συνοψίσαμε για εσάς 11 τρόπους μέσα από τους οποίους θα ξοδεύετε λιγότερο χρόνο για τις δουλειές του κήπου και περισσότερο χρόνο απολαμβάνοντας ξεκούραση μέσα σε αυτόν τον όμορφο χώρο.

 

  1. Επέκταση εξωτερικών χώρων διαβίωσης. Προσπαθήστε να επεκτείνεται τους εξωτερικούς χώρους μειώνοντας το γκαζόν όσο αυτό είναι δυνατόν. Δημιουργήστε ζεστούς εξωτερικούς χώρους με τραπεζαρίες σαλόνια καθίσματα γωνίες γύρω από ένα εξωτερικό τζάκι ίσως κτλ. Αυτό σίγουρα θα σας κάνει να απολαμβάνετε περισσότερες ώρες εξω στον κήπο Μειώνοντας παράλληλα τη συντήρηση που θα έπρεπε να κάνετε στα παρτέρια ή στον κήπο που θα βρισκόταν στη θέση τους.

  2. Αφαιρέστε ή μειώστε το μέγεθος του γκαζόν. όταν έχουμε λιγότερες περιοχές με γκαζόν Αυτό σημαίνει λιγότερο χρόνο για κούρεμα λίπανση επανασπορά και συντήρηση.  για παράδειγμα μπορείτε να δημιουργήσετε έναν χώρο αίθριο με χαλίκι Μειώνοντας το μέγεθος του γκαζον όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

  3. Οριοθέτηση των χωρών φύτευσης. Όσο περισσότερο οριοθετούμε τους χώρους που θα τοποθετήσουμε τα φυτά τόσο αυξάνουμε τον χώρο ο οποίος δεν χρειάζεται συντήρηση Ή τουλάχιστον χρειάζεται λιγότερη. στη φωτογραφία φαίνεται παραστατικά αυτό και μάλιστα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φυτά τα οποία δεν χρειάζονται μεγάλες συντήρηση.

 

  1. Σωστή επιλογή φυτών σύμφωνα με την περιοχή σας. Η σωστή επιλογή φυτών σίγουρα μπορούν να εξοικονομήσουν πολύ χρόνο και χρήμα. δεν χρειάζεται να επιμένουμε να εγκαταστήσουμε στον κήπο μας φυτά τα οποία δεν ταιριάζουν με το κλίμα ή την περιοχή μας. Συντήρηση περίεργων φυτών απαιτεί  ειδική προσπάθεια και μπορεί να αποδεχθεί μεγάλος μπελάς. παρόμοια αν δεν υπάρχει χρόνος για κλάδεμα Θα ήταν σοφό να αποφύγουμε αναρριχώμενα φυτά που Μπορούν εύκολα να ξεφύγουν από τον έλεγχο χωρίς την κατάλληλη συντήρηση.

 

  1. Αντικατάσταση λουλουδένιων συνόρων με θάμνους.Μία συνηθισμένη τεχνική για να οριοθετούμε το γκαζόν με άλλους χώρους είναι να δημιουργούμε σύνορα με παρτέρια λουλουδιών. Ωστόσο τα εποχιακά παρτέρια είναι σίγουρο ότι κατά την αλλαγή της εποχής χρειάζονται πολύ συντήρηση και καθάρισμα. μία πρακτική μέθοδος Λοιπόν είναι να αντικαταστήσουμε όσο αυτό γίνεται αυτά τα παρτέρια Πόδια με μικρούς θάμνους οι οποίοι θέλουν πολύ λίγη φροντίδα.

 

  1. Χρησιμοποιήστε Σύγχρονη, μινιμαλιστική εμφάνιση. Το να διαλέξουμε μινιμαλιστική εμφάνιση στον κήπο μας σημαίνει ότι θα πρέπει να αποφύγουμε την ζούγκλα των χιλιάδων φυτών το ένα μετά το άλλο. η απλότητα λοιπόν στην επιλογή των επίπλων κήπου θα πρέπει να συνδυάζεται και με την απλότητα στην επιλογή των φυτών. έτσι όσο πιο λίγα και απλά είναι τα φυτά που πρέπει να συντηρούμε Λιγότερος χρόνος χρειάζεται να δαπανηθεί για αυτά.

 

  1. Αφήστε τη διαχείριση στην φύση. Αν υπάρχει το περιθώριο χώρος αφήστε κάποιες μακρινές περιοχές να τις αναλάβει η φύση. μερικά σημεία Ίσως είναι πιο ωραίο να τα αφήσουμε να γίνουν μία μικρή ζούγκλα και να αφήσουμε τη φύση να αναλάβει τα ηνία Χαρίζοντας μας ένα ωραίο άγριο θέαμα ενώ παράλληλα το συγκεκριμένο σημείο δεν χρειάζεται καθόλου συντήρηση φυσικά.

  2. Μικρές λίμνες στον κήπο. Σίγουρα Ένα από τα πιο όμορφα και χαλαρωτικά θεάματα σε έναν κήπο Είναι μία λιμνη. Ωστόσο μία μεγάλη εστία νερού χρειάζεται πολύ δουλειά για να παραμένει καθαρή και μπορεί να μαζέψει ανεπιθύμητα έντομα και ερπετά. μία καλή μέθοδος Λοιπόν είναι να δημιουργούμε μικρές εστίες νερού οι οποίες δεν χρειάζονται μεγάλες συντήρηση και μας χαρίζουν την υδάτινη χαλάρωση του κήπου.

  3. Επιλογή πολυετών χρωματιστών φυτών. μία μέθοδος που μας γλιτώσει Πολύχρονο είναι να επιλέξουμε ανθεκτικά ετήσια φυτά τα οποία προσφέρουν πολύ χρωμα στον κήπο Πολύ λίγη συντήρηση.

  4. Οργάνωση των εργαλείων. Ίσως να μην το καταλαβαίνουμε αλλά πολλές φορές ο χρόνος που Που χρειαζόμαστε για να βρούμε που έχουμε ακουμπήσει τα εργαλεία του κήπου είναι περισσότερος από ότι ο ίδιος ο χρόνος που θα χρειαζόταν Ο κήπος μας. Για αυτό Λοιπόν πρέπει να ορίσουμε μία μέρα για να οργανώσουμε σωστά τα εργαλεία μας τοποθετώντας τα σε ένα συγκεκριμένο σημείο. μπορούμε να φτιάξουμε μία μικρή αποθήκη στον κήπο ή ένα μικρό αποθηκάκι που ίσως έχουμε να το αξιοποιήσουμε. Η λογική είναι να υπάρχει ένα συγκεκριμένο μέρος που θα βρίσκουμε όλα τα εργαλεία και θα τα συγκεντρώνουμε Αφού ολοκληρώσουμε την κάθε εργασία.


  5. Δημιουργία σημείων χαλάρωσης. αν Πράγματι θέλετε να περνάτε περισσότερο χρόνο απολαμβάνοντας τον κήπο σας θα πρέπει να φτιάξτε και ένα τέτοιο φιλόξενο μέρος.  Φτιάξτε μία αιώρα Φέρτε κάποιες καρέκλες κάτω από ένα σκιερό δέντρο και Απολαύστε τον χώρο σας μέσα στη φύση.


Εάν θέλετε να ανακαινίσετε να οργανώσετε η να διακοσμήσετε το σπίτι και τον κήπο σας Μπορούμε να σας βοηθήσουμε..

Exit mobile version