Ανακαίνιση Σπιτιού Κατοικιών | Πλήρης ανακαινίσεις σπιτιών, ανακαίνιση κατοικίας, ανακαινίσεις διαμερισμάτων

6 βασικές αρχές ανακαίνισης

Μέσα από όλα αυτά τα έργα, έχουμε συλλέξει πολλά διδάγματα, πολλές συμβουλές, κόλπα και γενικούς κανόνες σχετικά με το πώς μπορεί να γίνει μια ανακαίνιση επιτυχημένα. Θα θέλαμε λοιπόν να μοιραστούμε μαζί σας ότι έχουμε μάθει.
Ακολουθούν λοιπόν κάποιες βασικές αρχές που θα πρέπει να διέπουν τη διαδικασία της ανακαίνισης. Ελπίζουμε να βοηθήσουν και εσάς και θα χαρούμε να ακούσουμε τα σχόλιά σας.
1. Για το σωστό μέγεθος, χρησιμοποιήστε την αρχή της μετριοπάθειας (Goldilocks).
Υπάρχει μεγάλη παραφιλολογία σχετικά με το σωστό μέγεθος ενός σπιτιού. Η τάση η οποία κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια είναι τα μεγάλα σπίτια να γίνονται μικρότερα. Μέσα σε όλο αυτό κάποιες φορές χάνεται η έννοια του σωστού μεγέθους.
Το σωστό μέγεθος (Rightizing) είναι ακριβώς αυτό: να φτιάξουμε έναν χώρο που να ταιριάζει ακριβώς στις ανάγκες μας, δηλαδή ούτε να είναι τεράστιος και να περισσεύει, αλλά ούτε το αντίθετο. Θέλουμε για παράδειγμα μια κουζίνα που να διαθέτει άφθονο χώρο στον πάγκο και στα ντουλάπια, αποφεύγοντας την ανάγκη να είμαστε σε πατίνια για να μεταβούμε από το νεροχύτη στο ψυγείο.
2. Ναι, οι λεπτομέρειες έχουν σημασία.
Αφού έχετε ολοκληρώσει το μέγεθος του χώρου και τον σχεδιασμό έτσι ώστε ο νέος χώρος να λειτουργεί όπως θέλετε, προχωρήστε στις λεπτομέρειες.
Αφιερώστε χρόνο για να εξερευνήσετε τις λεπτομέρειες. Αυτές οι λεπτομέρειες είναι που θα σας προσφέρουν την καθημερινή σας απόλαυση καθώς θα χρησιμοποιείτε το ‘νέο’ σας σπίτι.

3. Αποφύγετε το: ” ας ξεκινήσουμε και βλέπουμε…”
Συχνά το μυστικό για τη σωστή διαχείριση ενός έργου ανακαίνισης είναι να γνωρίζουμε από πριν την σειρά των εργασιών και το συνολικό κόστος. Είναι πολύ εύκολο να ξεπεράσεις αυτό που αρχικά είχες βάλει σαν στόχο, καθώς η εμπειρία έχει δείξει ότι στην πορεία εμφανίζονται καταστάσεις και αλλαγές που ήταν αδύνατον να είχαν προβλεφθεί επακριβώς. Επειδή λοιπόν οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι οικονομικά, θα πρέπει να κοστολογήσουμε κάθε εργασία ξεχωριστά τοποθετώντας την στη σωστή σειρά. Το αρχικό πλάνο λοιπόν θα πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει το συνολικό κόστος καθώς και το κόστος των επιμέρους εργασιών αναλυτικά.
4. Ιεράρχηση των εργασιών σύμφωνα με την σημαντικότητα
Μερικές φορές η ολική ανακαίνιση του σπιτιού είναι αναπόφευκτη. Είναι πολύ λογικό να θέλουμε να να αλλάξουμε τα πάντα σύμφωνα με τα πιο σύγχρονα πρότυπα ανακαινίσεων. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για διατηρητέα και παλαιότερα κτίρια. Σε αυτές τις περιπτώσεις η ανακαίνιση στη θέρμανση, την ψύξη, τα υδραυλικά, τα ηλεκτρικά και τα δομικά στοιχεία ίσως να είναι πιο σημαντική από την ανακαίνιση σε επουσιώδη πράγματα ή ζητήματα διακόσμησης. Δεν έχει νόημα να έχετε την κουζίνα των ονείρων σας, εάν δεν μπορείτε να διατηρήσετε το σπίτι ζεστό τον χειμώνα.
5. Πάρτε αποφάσεις νωρίς τηρώντας τες.
Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές δεν μπορείτε να προγραμματίσετε τα πάντα σε μία ολική ανακαίνιση. Ανεξάρτητα αν πρόκειται να γίνει αμέσως ή θα διαρκέσει για πολύ καιρό η διάρκεια των εργασιών, θα πρέπει κάποιες αποφάσεις να παρθούν από την αρχή και να μην αλλάξουν. Παρομοιάστε την ανακαίνιση σαν μία εκδρομή. Σίγουρα, μπορείτε απλώς να προσγειωθείτε σε μια ξένη χώρα και να ανακαλύψετε εκεί πού θα μείνετε και ποια μέρη θα επισκεφτείτε, αλλά είναι βέβαιο ότι θα έχετε χαμηλότερο κόστος και ταλαιπωρία εάν σχεδιάσετε το ταξίδι σας εκ των προτέρων. Το ίδιο ισχύει και στην ανακαίνιση σπιτιού. Σίγουρα θα έχετε καλύτερο αποτέλεσμα με τη λήψη βασικών αποφάσεων νωρίς και όχι με την συχνή αλλαγή αποφάσεων στη διάρκεια της κατασκευής.
6. Κρατήστε την αίσθηση του χιούμορ και κάντε σωστή επιλογή επαγγελματία.
Όσοι σκέφτεστε μία ολική ανακαίνιση για το σπίτι σας καλό θα ήταν δείτε την ταινίαΤο Κελεπούρι” με τον Τομ Χάνκς. Οι διάλογοι είναι γεμάτοι με κλασικές ατάκες που συχνά ακούγονται σε ανακαινίσεις, όπως το “δύο εβδομάδες“. Είναι η απάντηση στο ερώτημα σχετικά για το πότε θα τελειώσουν οι εργασίες.  Οι σωστοί επαγγελματίες ανακαινίσεων ελαχιστοποιούν τις περιττές καθυστερήσεις. Πάρτε λοιπόν την απόφαση της ανακαίνισης, εμπιστευτείτε την εμπειρία και την αξιοπιστία μας και απολαύστε την διαδικασία.

 


Εάν θέλετε κάποιον επαγγελματία για την δική σας Ανακαίνιση ή Διακόσμηση στο σπίτι σας Μπορούμε να σας βοηθήσουμε..

Exit mobile version