Ανακαίνιση Σπιτιού Κατοικιών | Πλήρης ανακαινίσεις σπιτιών, ανακαίνιση κατοικίας, ανακαινίσεις διαμερισμάτων

5 βασικά σημεία για την ανακαίνιση της κρεβατοκάμαρας

Οι χώροι που συνήθως εστιάζουμε σε μία ανακαίνιση σπιτιού ειδικά όταν χρησιμοποιούμε διακοσμητή, είναι κυρίως η κουζίνα και το μπάνιο. Aυτό είναι λογικό σε ένα βαθμό δεδομένης της σημασίας  και της λειτουργικότητας αυτών των χωρών καθώς και του μεγάλου κόστους ανακαίνισής τους. Συχνό φαινόμενο είναι παραβλέπουμε τα υπνοδωμάτια, κάτι που όμως αν το σκεφτούμε είναι λάθος επειδή σε αυτόν τον χώρο περνάμε ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής μας. Λέγεται ότι στην κρεβατοκάμαρα περνάμε το 1/3 της ζωής μας.

Αν και το σχεδιαστικό έργο για μία κρεβατοκάμαρα δεν είναι τόσο μεγάλο και απαιτητικό όσο για ένα μπάνιο η μία κουζίνα, ωστόσο ο σχεδιαστής θα πρέπει να γνωρίζει αρκετά προσωπικά στοιχεία και συνήθειες για να μπορέσει να σχεδιάσει με έναν σωστό τρόπο αυτό το δωμάτιο. Ακολουθούν 5 βασικά σημεία για την ανακαίνιση της κρεβατοκάμαρας που δεν πρέπει να ξεχάσετε.

Βασικοί τομείς

 

Ο διακοσμητής θα  πρέπει να επικεντρωθεί πρώτα σε κάποιους βασικούς τομείς: Εργονομία, τοποθέτηση επίπλων, θέα, εξωτερική πρόσβαση, φωτισμός και αερισμός.

Στις πρώτες συζητήσεις με τον διακοσμητή θα πρέπει να ξεκαθαρίσετε την λίστα επιθυμιών  για αυτό το δωμάτιο καθώς και τις συμπεριφορές (αυτό που κάνετε εκεί πέρα ​​από το προφανές). Ας αποσαφηνίσουμε αυτούς τους δύο σημαντικούς παράγοντες.


Όπως και με οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο, θα πρέπει να καταρτίσετε μια λίστα επιθυμιών για την κρεβατοκάμαρά σας. Αυτό αυτό πρέπει να το κάνουμε για να ξεκαθαρίσουμε τις βασικές ανάγκες από τις επιθυμίες. Ο κατάλογος πρέπει επίσης να αντικατοπτρίζει στοιχεία της υπάρχουσας συμπεριφοράς σας. Αυτό θα βοηθήσει στην καλή διαμόρφωση του πλάνου.

Ο κατάλογος επιθυμιών μπορεί να κυμαίνεται από μεγάλες κινήσεις, όπως η προσθήκη μιας νέας μπαλκονόπορτας για την πρόσβαση ισως σε μια ιδιωτική αυλή, σε μικρότερες λεπτομέρειες, όπως η επιθυμία φωτισμού κάποιου τοίχου κοντά στο κρεβάτι ή μια εσοχή για κουρτίνα  οροφής.

 

Πάρτε το χρόνο να τραβήξετε ή να βρείτε μαζί φωτογραφίες κρεβατοκάμαρες που σας αρέσουν και που δείχνουν το γούστο σας. Είναι πιο εύκολο να δείξετε τι σας αρέσει με εικόνες και όχι τόσο με απλά λόγια. Και μπορείτε να πείτε αν ψάχνετε για ένα συγκεκριμένο στυλ, ή ένα κυρίαρχο χρώμα  που σας εκφράζει.


Στη συνέχεια, πρέπει να ορίσετε τις προτεραιότητές σας. Αυτό συνδέεται συχνά με τον προϋπολογισμό ο οποίος, όπως και κάθε άλλο μέρος του σχεδίου σας, πρέπει να οριστεί έγκαιρα και να γνωστοποιηθεί στον σχεδιαστή-διακοσμητή σας. Αυτό είναι ένα πολύ κομβικό σημείο γιατί θα ξεκαθαριστεί πόσα πράγματα από τις βασικές ανάγκες θα θυσιάσετε, για να ικανοποιήσετε κάποιες επιθυμίες. Oυσιαστικά θα πρέπει να διατυπώσετε στον διακοσμητή ποιο είναι το όραμά που έχετε για την κρεβατοκάμαρά σας.


 

Εάν μοιραστείτε το δωμάτιο με άλλο άτομο, μήπως ο ένας από εσάς σηκώνεται νωρίτερα από τον άλλο; Χρειάζεστε ένα σκοτεινό δωμάτιο για ύπνο, επειδή κάθε παραμικρό φως σας κρατάει ξάγρυπνο; Ή προτιμάτε να ξυπνήσετε νωρίς από τον πρωινό ήλιο; Μήπως ξοδεύετε πολύ χρόνο στην ανάγνωση στο κρεβάτι προτού κοιμηθείτε;

Σημειώστε τις συνήθεις συνήθειες ύπνου σας και αν θα θέλατε να διατηρηθούν ή να  βελτιωθούν αυτές στο νέο σας υπνοδωμάτιο. Π.χ. εάν διαβάζετε στο κρεβάτι, θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή στο να υπάρχει άνετο και απαλό κεφαλάρι για στήριγμα. Επίσης δίνουμε προσοχή στα κομοδίνα τα οποία θα κρατούν τα βιβλία σας, φυσικά πάντα με έναν κατάλληλο φωτισμό για βραδινή ανάγνωση. Εάν σας αρέσει το δωμάτιό σας να είναι σκοτεινό, τότε κουρτίνες που αφήνουν όλο το φως έξω (black out) είναι απαραίτητες.

Δεδομένου ότι αποτελεί το κεντρικό στοιχείο των περισσότερων υπνοδωματίων, το στυλ, το μέγεθος και η θέση του κρεβατιού είναι σημαντικά στοιχεία. Η ποιότητα είναι επίσης κρίσιμη, δεδομένου ότι δαπανούμε αρκετό χρόνο χρησιμοποιώντας αυτό το έπιπλο. Το κρεβάτι είναι το κύριο έπιπλο που πρέπει να διαλέξετε να αντικατασταθεί αν δεν διατηρήσετε το υπάρχον.

Ποιο μέγεθος είναι κατάλληλο για το κρεβάτι; Το μέγεθος του δωματίου σας υπαγορεύει πόσο μεγάλο μπορεί να είναι. Χρειάζεστε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο στην κρεβατοκάμαρά σας; Στη συνέχεια, θα ήταν ιδανικό ένα αναδιπλούμενο κρεβάτι που να έχει χώρο αποθήκευσης ή ένα κρεβάτι με συρτάρια. Εάν έχετε μικρό χώρο, τότε ενα κρεβάτι με πόδια είναι συχνά πιο κατάλληλο καθώς αυτά τα κρεβάτια συνήθως δίνουν αίσθηση μεγαλύτερου χώρου που χρειαζόμαστε σε αυτή την περίπτωση.

 

Εκτός από τον ύπνο ποιες άλλες άλλες δραστηριότητες κάνετε στην κρεβατοκάμαρα; Μήπως χρειάζεστε ένα μικρό χώρο για μακιγιάζ; Μήπως χρειάζεστε κάποια ντουλάπα για ρούχα ή την θέλετε σε άλλο δωμάτιο; Έναν καθρέφτη με καλό φωτισμό ή ένα τραπέζι; Ενημερώστε τον διακοσμητή για τέτοιου είδους πληροφορίες.

Είναι η κρεβατοκάμαρά σας και το αναγνωστήριό σας; έχετε βάλει το γραφείο σας εκεί; Προσθέστε ενσωματωμένα ράφια για τη συλλογή βιβλίων σας. Εάν επιθυμείτε ένα ήσυχο καταφύγιο μακριά από το υπόλοιπο σπίτι, συνεργαστείτε με τον διακοσμητής σας για να το δημιουργήσετε.



 

Σκεφτείτε επίσης το στυλ του σπιτιού – είναι παραδοσιακό, μοντέρνο, εξοχικό ή εκλεκτικό; Να θυμάστε ότι το κρεβάτι είναι ένα μεγάλο στοιχείο, και τα κλινοσκεπάσματα που θα επιλέξετε θα είναι ένα κυρίαρχο χαρακτηριστικό.

Ο καλός σχεδιασμός για μία ανακαίνιση σπιτιού απαιτεί  πολύ χρόνο. Μην λυπηθείτε τον χρόνο που απαιτείται για να σχεδιαστεί σωστά ο χώρος της κρεβατοκάμαρας. Αυτό θα συμβάλει καθοριστικά στο να γίνει σωστή μελέτη με αποτέλεσμα, μετά την ανακαίνιση της κρεβατοκάμαρας το μεγάλο όφελος θα είναι να κοιμάστε καλά με όνειρα γλυκά.

 

 


Εάν θέλετε κάποιον επαγγελματία για την δική σας Ανακαίνιση ή Διακόσμηση στο σπίτι σας Μπορούμε να σας βοηθήσουμε..

Exit mobile version