Ανακαίνιση Σπιτιού Κατοικιών | Πλήρης ανακαινίσεις σπιτιών, ανακαίνιση κατοικίας, ανακαινίσεις διαμερισμάτων

10 τρόποι οργάνωσης για κάθε δωμάτιο

Πώς θα οργανώσω το δωμάτιό μου; Διαβάστε πως 10 τρόποι οργάνωσης για κάθε δωμάτιο θα σας λύσουν τα χέρια.

τρόποι οργάνωσης δωματίου

 

Αισθάνεστε ότι τα πράγματά σας, σας πνίγουν;;;

Ακολουθούν 10 τρόποι οργάνωσης που εφαρμόζονται παντού. Δείτε μερικές πρακτικές αρχές για το πώς θα κάνετε το δωμάτιό σας πιο εύχρηστο και πρακτικό.

Η οργάνωση του σπιτιού είναι μία πάρα πολύ δύσκολη υπόθεση και ίσως το πώς να ξεκινήσετε να σας φαίνεται βουνό. Με αυτές τις 10 εισηγήσεις θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε όσο το δυνατόν πιο απλή την διαδικασία. Αυτές οι αρχές οργάνωσης εφαρμόζονται Σχεδόν σε οποιοδήποτε χώρο κάθε στιγμή.

Ενεργές ζώνες θεωρούμε τα σημεία του σπιτιού που χρησιμοποιούνται πιο συχνά. κατά τη διάρκεια της ημέρας τα σημεία που αγγίζουμε ή περνάμε τις περισσότερες φορές είναι η είσοδος του σπιτιού τα συρτάρια τα ράφια και τα ντουλάπια που βρίσκονται στο ύψος των ματιών.

παθητικές ζώνες είναι αντίστοιχα οι λιγότερο χρησιμοποιούμενη χώροι του σπιτιού. για παράδειγμα παθητική ζώνη είναι το δωμάτιο επισκεπτών το γκαράζ ή το υπόγειο καθώς και πολύ ψηλά η πολύ χαμηλά ράφια και τα λοιπά.   ένα συνηθισμένο οργανωτικό λάθος είναι να γεμίσουμε τις ενέργειες ζώνες με αντικείμενα που δεν χρειαζόμαστε συχνά. για παράδειγμα οι εφεδρικές λάμπες που σπάνια χρειαζόμαστε να μπαίνουν στο πάνω συρτάρι της κουζίνας.


Είναι σημαντικό αυτό που επιλέγουμε να αποθηκεύουμε στα ανοιχτά ράφια να είναι ευχάριστο και  καλαίσθητο.

Για παράδειγμα στο καθιστικό θα μπορούσαμε να τοποθετήσουμε βιβλία διατεταγμένα σύμφωνα με το μέγεθος το χρώμα, καθώς και όμορφα αντικείμενα η επιτραπέζια παιχνίδια και βιντεοπαιχνίδια.  

Παρομοίως στην κουζίνα Καλό θα ήταν στα ανοιχτά ράφια να τοποθετήσουμε κατάλληλα ποτήρια ή φλυτζάνια Όχι πλαστικά δοχεία αποθήκευσης τροφίμων.


Έτσι λοιπόν ιδανικά δοχεία είναι τα διάφανα για να μπορούμε να βλέπουμε τα περιεχόμενα με μία ματιά Καθώς και τα ανοιχτά καλάθια

Που μπορούμε να δούμε τα αντικείμενα εύκολα μέσα. αν τελικά χρησιμοποιήσουμε δοχεία που δεν είναι διαφανή θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε βάλει ταμπελάκια στα οποία αναφέρουμε τι περιέχει το καθένα.


 

Όταν ψάχνουμε κάτι Τις περισσότερες φορές είναι εύκολο να το πάρουμε το σημείο που βρίσκεται… αλλά όταν έρχεται η ώρα να το τοποθετήσουμε στη θέση του εκεί Ίσως βαριόμαστε.

Ένας καλός τρόπος λοιπόν για να αυξήσουμε την πιθανότητα να επανατοποθετούνται τα αντικείμενα στη θέση τους είναι να χρησιμοποιούμε μεγάλα καλάθια η κάδους εύκολης πρόσβασης, απλά συστήματα αρχειοθέτησης και γάντζους τοίχων, για αντικείμενα  ρούχα που χρησιμοποιούνται συχνά.


 

Αν χρειαστείτε βασικές πρώτες βοήθειες θα ψάξετε για αντικείμενο όπως βαμβάκι οξυζενέ Ίσως κάποια γάζα ή αλοιφή.. τα βρίσκετε όλα σε ένα κουτί όπου είναι ομαδοποιημένα.

Όταν Λοιπόν οργανώνουμε τα πράγματα μας θα πρέπει να θυμόμαστε αυτό το είδος της ομαδοποίησης ανάλογα με την κάθε εργασία.  

Για παράδειγμα θα μπορούσαμε να έχουμε ένα κουτί για τα φάρμακα ένα άλλο Για αναλώσιμα γραφείου Ένα κουτί για μπαταρίες και ούτω καθεξής.

Μία καλή οργάνωση όπως φαίνεται στη φωτογραφία, είναι σε κουτιά μεγέθους κουτιών παπουτσιών.


Αντί να αφήσουμε σε αυτά τα αντικείμενα να συσσωρεύονται σε διάφορους χώρους μέσα στο σπίτι μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν ειδικό χώρο που θα τα κρατά τακτοποιημένα.

μία καλή  και λογική επιλογή είναι η κύρια είσοδος του σπιτιού εάν υπάρχει αρκετός χώρος εκεί.


 

Κάθε φορά που χρειάζεται να βάλετε μικρά αντικείμενα σε μεγάλα συρτάρια χρησιμοποιήστε οργάνωση για αυτό και αντικείμενα που βοηθάνε.

Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα συρτάρια για τον κατάλληλο χώρο.

Βάλτε μαχαιροπήρουνα στην κουζίνα, τα είδη γραφείου στο γραφείο σας καθημερινά απαραίτητα όπως γυαλιά ηλίου κλειδιά σε ένα συρτάρι κοντά στην είσοδο κτλ


Σας έχει συμβεί να πρέπει να  επιλέξετε το κάτω πιάτο μιας μεγάλης ντίβας πιάτων.

Για να αποφύγετε αυτόν τον εφιάλτη χρησιμοποιήστε κάθετη οργάνωση.

Χρησιμοποιήστε οριζόντια ράφια ειδικά για πιάτα καθώς και ειδικούς γάντζους τοίχου για να αποθηκεύετε σκούπες και σφουγγαρίστρες Σε κάθετη Τοποθέτηση.


μπορείτε λοιπόν να πάρετε προληπτικά μέτρα επιλέγοντας το κατάλληλο δοχείο αποθήκευσης για την κάθε περίπτωση.

Οι φωτογραφίες και τα χάρτινα αντικείμενα πρέπει να φυλάσσονται σε συσκευασίες που περιορίζουν το οξυγόνο ενώ αντίθετα τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα φυλάσσονται σε κουτιά αποθήκευσης ή σακούλες σχεδιασμένες να εργάζονται σωστά.


Έτσι λοιπόν βαριά αντικείμενα όπως κιβώτια εξοπλισμός κουζίνας μίξερ και τα λοιπά πρέπει να τοποθετούμε σε ύψος χαμηλότερο της μέσης μας.  αυτό γίνεται διπλά σημαντικό αν ζούμε σε χώρα με υψηλή σεισμική δραστηριότητα.

Κανείς δεν θέλει να πέσουν βαριά αντικείμενα από ψηλά ντουλάπια ή ράφια και να προσγειωθούν στο κεφάλι κάποιου.


 

 

Εάν θέλετε να Aνακαινίσετε να οργανώσετε η να διακοσμήσετε το σπίτι και την κουζίνα σας Μπορούμε να σας βοηθήσουμε..

Exit mobile version