Ανακαίνιση Σπιτιού Κατοικιών | Πλήρης ανακαινίσεις σπιτιών, ανακαίνιση κατοικίας, ανακαινίσεις διαμερισμάτων

10 υπέροχες ιδέες σχεδίασης ανακαίνισης

Τι κάνει ένα σπίτι καλά σχεδιασμένο;

Τις περισσότερες φορές δεν είναι ένα μόνο στοιχείο αλλά μια συλλογή αμέτρητων λεπτομερειών που δημιουργούν στυλ και λειτουργία σε κάθε χώρο. Σε τελική ανάλυση, είναι αυτές οι μικρές ιδέες σχεδίασης ανακαίνισης που αλληλεπιδράτε σε καθημερινή βάση και αυτό προσθέτει μια θετική εμπειρία καθώς ζούμε μέσα σε αυτό.

Αλλά πώς συγκεντρώνετε τα σωστά χαρακτηριστικά; Οι παρακάτω φωτογραφίες κέρδισαν πρόσφατα βραβεία. Δείτε αν κάποια από αυτές τις ιδέες σχεδίασης μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ή να ανακαινίσετε το σπίτι σας.

Κουζίνες

1. Προεξέχων νιπτήρας

Επίσης γνωστό ως νεροχύτης αγροικίας, αυτό το στυλ νεροχύτη έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, και για καλό λόγο. Οι νεροχύτες αυτοί είναι συνήθως πολύ μεγάλοι, παρέχοντας πολύ χώρο για να πλένετε μεγάλα δοχεία και ταψιά. Το μπροστινό μέρος προεξέχει ελαφρώς από τα ντουλάπια, επιτρέποντας στον χρήστη να έχει μία καλύτερη θέση στον νεροχύτη για πιο εύκολη πρόσβαση. Επιπλέον, η επιφάνεια της μπροστινής επιφάνειας προσφέρει την ευκαιρία να δημιουργηθεί μία ωραία αντίθεση ανάμεσα στη συνέχεια των ντουλαπιών έχοντας διαφορετικό υλικό ή χρώμα.

Ο Μεγάλος λευκός νεροχύτης που εμφανίζεται εδώ προσθέτει μια “λευκή γροθιά” στα μπλε navy ντουλάπια και είναι μια απο τις προτότυπες ιδέες σχεδίασης κουζίνας.


Εδώ βλέπουμε παρόμοια, έναν κομψό χειροποίητο νιπτήρα απέναντι από πατητή τσιμεντοκονία που ταίριαξε πολύ όμορφα μέσα σε μία γκρίζα νησίδα.


2. Λεπτομέρειες ξύλου

 Οι κουζίνες διαθέτουν πολλές κρύες επιφάνειες – οπτικά αλλά και κυριολεκτικά. Οι δημοφιλείς παλέτες λευκού και γκρι ντουλαπιών, οι συσκευές από ανοξείδωτο ατσάλι και άλλα μεταλλικά φινιρίσματα και οι γυαλιστερές επιφάνειες του πάγκου μπορεί μερικές φορές να οδηγήσουν σε ένα πολύ έντονο αποτέλεσμα και μoνότονο. Πολλοί επαγγελματίες σχεδιασμού και ανακαίνισης αντισταθμίζουν αυτό το ενιαίο αποτέλεσμα προσθέτοντας λεπτομέρειες από ξύλο.

Βλέπουμε ένα παράδειγμα σε αυτήν εδώ την κουζίνα. Τα ρουστίκ ξύλινα πόδια και ο απορροφητήρας, καθώς και το πλούσιο ξύλινο δάπεδο, φέρνουν τη σωστή δόση ζεστασιάς.

Σε αυτήν εδώ την κουζίνα έχει γίνει ανάμειξη βαμμένων και ξύλινων ντουλαπιών ενώ παράλληλα βλέπουμε ένα ζεστό ξύλινο πάτωμα που ταιριάζει απόλυτα με την ξύλινη οροφή θερμαίνοντας οπτικά τον χώρο.

Μπάνια

3. Ντους

Πολλοί άνθρωποι αυτές τις μέρες αναζητούν ένα ζεστό ντους για ανακούφιση από το άγχος. Πολλοί επιλέγουν να φτιάξουν έναν ευρύχωρο και ελκυστικό σχεδιασμό που μπορεί να προσφέρει τέτοια χαλάρωση.Στο παραπάνω ντους τα μαρμάρινα εξαγωνικά πλακάκια δαπέδου και τα χειροποίητα κεραμικά πλακίδια τοίχου δημιουργούν μια κρεμώδη, καταπραϋντική παλέτα. Το φυσικό φως και ένας μικρός πάγκος προσκαλούν τους ιδιοκτήτες να χαλαρώσουν και να απολαύσουν το μπάνιο τους.

Εδώ χρησιμοποιήθηκε ξύλο από πεύκο βαμμένο λευκό, για να δημιουργήσουν ένα δελεαστικό περίβλημα στο ντους, σε αυτό το μπάνιο. Οι τοίχοι και τα δάπεδα από πλακάκια σε κρεμ χρώμα στο πάτωμα του ντους, καθώς και ένα μεγάλο παράθυρο, δίνουν στο εσωτερικό του ντους φωτεινή και ζεστή ενέργεια. Μια απο τις πιο ωραίες ιδέες σχεδίασης.

4. Τουαλέτα φιλοξενούμενων ή χώρος μακιγιάζ

Οι τουαλέτες φιλοξενούμενων ή ο χώρος μακιγιάζ προσφέρονται να γίνουν ένας οικείος μικρός χώρος χωριστός από το υπόλοιπο σπίτι. Είναι ωραίο να υπάρχει διακόσμηση στους τοίχους με έντονη μπογιά ή ταπετσαρία. Η επιλογή του νεροχύτη είναι επίσης σημαντική.

Αυτό το ξεχωριστό και απομονωμένο δωμάτιο είναι ένα εξαιρετικό σημείο για να ενσωματώσετε κάτι διασκεδαστικό ή μοναδικό το οποίο δεν συναντάται πουθενά αλλού στο σπίτι.

 

Ομοίως, εδώ έχει χρησιμοποιηθεί ένας πανέμορφος ορθογώνιος μαρμάρινος νεροχύτης για να ταιριάξει απόλυτα σε αυτό το δωμάτιο μακιγιάζ.

Αίθρια

5. Δομή σκίασης

Εάν θέλετε να επεκτείνετε τον χώρο διαβίωσης σε εξωτερικό χώρο, το πρώτο πράγμα που θα θέλατε είναι μια κατασκευή που παρέχει κάποια σκιά. Μια πέργκολα λοιπόν είναι η καλύτερη επιλογή σκίασης για εξωτερικούς χώρους.

Η συγκεκριμένη πέργκολα είναι κατασκευασμένη από βαριά ξυλεία με γυάλινη οροφή, σύστημα ηχείων, εξωτερική θερμάστρα, ανεμιστήρα οροφής και κρεμαστό κρεβάτι. Τι άλλο να ζητήσει κανείς στην αυλή του;

 


6. Χαρακτηριστικό φωτιάς

Υπάρχει κάτι ανεξήγητο αλλά αναμφισβήτητα ελκυστικό στο χαρακτηριστικό της φωτιάς. Οι φλόγες που τρεμοπαίζουν παρέχουν ζεστασιά, φως, ατμόσφαιρα και μια ευκαιρία για χουχούλιασμα. Είναι επίσης ένα φυσικό σημείο εστίασης για μια περιοχή συνομιλίας. Στην παραπάνω φωτογραφία όλα αυτά συναντώνται πολύ όμορφα.

Δωμάτια πλυντηρίων

7. Χώρος καλαθιών ρούχων

Ένας ξεχωριστός χώρος για καλάθια ρούχων σε ένα δωμάτιο πλυντηρίου είναι μια φαινομενικά απλή κίνηση που κάνει όμως τεράστια διαφορά.

Σε αυτό το δωμάτιο πλυντηρίου έχει προβλεφθεί χώρος για τροχήλατο καλάθι με πολύ ωραία λευκή επένδυση.

Σε αυτό εδώ το δωμάτιο πλυντηρίου έχει σχεδιαστεί ειδικός χώρος κάτω από τον πάγκο για δύο τροχήλατα καλάθια ρούχων.

Καθιστικό

8. Άφθονες θέσεις καθιστικού

Ένα συχνό λάθος όταν πρόκειται για έπιπλα καθιστικού είναι να μην έχουν προβλεφθεί αρκετές θέσεις. Ένα καλά σχεδιασμένο σαλόνι πρέπει πάντα να έχει πολλές επιλογές.

Αυτό το σαλόνι είναι ένα καλό παράδειγμα. Ένας δερμάτινος καναπές, έδρα αγάπης και δύο πολυθρόνες περιβάλλουν ένα μαξιλάρι τραπεζάκι του καφέ, το οποίο μπορεί επίσης να προσφέρει επιπλέον καθίσματα. Επιπλέον, υπάρχουν δύο επιπλέον καρέκλες και στις δύο πλευρές της πόρτας του αίθριου, δίνοντας στους ιδιοκτήτες διάφορα σημεία για ανάγνωση, χαλάρωση και συνομιλία.

 

Σε αυτό το σαλόνι υιοθετήθηκε επίσης η προσέγγιση πολλών καθισμάτων ακόμη περισσότερο. Ένας διπλός καναπές και τρεις επικαλυμμένες καρέκλες χρησιμοποιούνται για τις καθημερινές ανάγκες, ενώ ένα δερμάτινο τραπεζάκι και πλαϊνό σκαμπό χρησιμεύουν ως επιπλέον καθίσματα όταν χρειάζεται.

 

Υπνοδωμάτια

9. Πολυέλαιος

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες θέλουν μια κρεβατοκάμαρα που είναι άνετη και ήρεμη, και να εστιάζει πιο πολύ στις επιλογές υφασμάτων, όπως κλινοσκεπάσματα, κουρτίνες και χαλιά. Αλλά ένα σχετικά απλό χαρακτηριστικό που μπορεί να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την εμφάνιση και την αίσθηση ενός υπνοδωματίου είναι ένας πολυέλαιος. Ένα μεταλλικό στοιχείο που κρέμεται στη μέση του χώρου παρέχει μια ωραία αντίθεση με τις κατά τα άλλα τρυφερές και απαλές λεπτομέρειες σχεδίασης.

 

Ο εκπληκτικός σιδερένιος πολυέλαιος σε αυτό το υπνοδωμάτιο συμπληρώνει την καμπύλη του κεφαλιού στο πλαίσιο του προσαρμοσμένου κρεβατιού.

Είσοδοι

10. Αποθήκευση, οργάνωση και μέρος εισόδου

Ένας αξιόπιστος τρόπος για να διατηρήσετε το σπίτι σας οργανωμένο είναι να σχεδιάσετε μια είσοδο που σας βοηθά να συγκεντρώσετε παπούτσια, τσάντες, παλτά και πολλά άλλα. Μπορείτε να ακολουθήσετε την απλή αλλά κομψή επιλογή με αυτόνομο πάγκο, άγκιστρα καλαθιού και παλτού όπως εδώ σε αυτήν την είσοδο.

Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε την προσαρμοσμένη επιλογή με αποκλειστικό ενσωματωμένο χώρο αποθήκευσης και καθίσματα, όπως σε αυτήν την είσοδο. Οι πόρτες σε στιλ αχυρώνας μπορούν να κλείσουν την περιοχή για να κρύψουν περαιτέρω ακαταστασία.

Εάν θέλετε κάποιον επαγγελματία για την δική σας Ανακαίνιση ή Διακόσμηση στο σπίτι σας Μπορούμε να σας βοηθήσουμε..

Exit mobile version