Ανακαίνιση Σπιτιού Κατοικιών | Πλήρης ανακαινίσεις σπιτιών, ανακαίνιση κατοικίας, ανακαινίσεις διαμερισμάτων

12 τρόποι να κάνετε οποιοδήποτε μπάνιο να φαίνεται μεγαλύτερο

Ακολουθούν 12 τρόποι οι οποίοι μπορούν να σας βοηθήσουν να επεκτείνετε το χώρο και θα κάνετε οποιοδήποτε μπάνιο να φαίνεται μεγαλύτερο χωρίς να μετακινήσετε κανέναν τοίχο.

 

Πολλοί από μας ονειρεύονται να έχουν ένα τεράστιο ευρύχωρο μπάνιο. Ξεχωριστή μπανιέρα δύο νεροχύτες και ίσως και ένα καθιστικό μέσα στον ίδιο χώρο.  Δεν έχετε πραγματοποιήσει αυτό το όνειρο ακόμη; Μήπως το μπάνιο σας είναι πολύ μικρό; Μπορείτε τουλάχιστον με τις παρακάτω στρατηγικές διακόσμησης και μερικές έξυπνες τεχνικές, να βελτιώσετε την κατάσταση. Διαλέξτε μια από τις παρακάτω τεχνικές και σίγουρα θα κάνετε οποιοδήποτε μπάνιο να φαίνεται μεγαλύτερο.

1. Λευκό χρώμα

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να δώσουμε σε έναν χώρο μία ευρύχωρη εμφάνιση είναι να χρησιμοποιούμε αρκετά το λευκό χρώμα η στα πλακάκια ή στους τοίχους.  Το λευκό αντικατοπτρίζει το φως αντί να το απορροφά και αυτό μας δίνει μία αίσθηση ευρυχωρίας.

Τα λευκά φινιρίσματα κάνουν όλους τους χώρους να φαίνονται μεγάλοι αλλά ιδιαίτερα στο μπάνιο Είναι πιο  αποτελεσματική αυτή η τεχνική. Αυτό συμβαίνει επειδή ένα μπάνιο συνήθως έχει πολλά λευκά αντικείμενα όπως για παράδειγμα η μπανιέρα η λεκάνη το νεροχύτης και τα λοιπά.  Έτσι λοιπόν η χρήση του λευκού και για υπόλοιπες επιφάνειες δημιουργεί μία ομοιόμορφη εμφάνιση.

Το να χρησιμοποιούμε πολλά λευκά δε σημαίνει ότι ο χορός στερείται χαρακτήρα.  Ισα-ίσα αν χρησιμοποιήσουμε διαφορετικά στοιχεία όπως πέτρα ύφασμα μεταλλικά ή ξύλινα αντικείμενα θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε μία ομοιόμορφη εμφάνιση με ωραίες Αντιθέσεις.

 


2. Απαλά χρώματα

Εάν δεν είσαστε οπαδός του λευκού Υπάρχει λύση.  την αίσθηση του μεγάλου χώρου που μας δίνει το λευκό μπορούμε να την πάρουμε και από απαλά χρώματα όπως το μπεζ ένα απαλό γκρι  η σιέλ . Μπορείτε για παράδειγμα να διαλέξετε ένα κεραμιδί χρώμα και από την ίδια παλέτα να πάρετε μία απαλή απόχρωση για να βάψετε τους υπόλοιπους τοίχους. το συνολικό αποτέλεσμα θα μας δώσει μία γαλήνια αίσθηση όπως αυτή που νιώθουμε στα σπα.


3. Κρεμαστά έπιπλα

Σε ένα στενό χώρο μέσα στο μπάνιο Είναι δύσκολο να εξισορροπήσουμε την έλλειψη χώρου για αποθήκευση με την επιθυμία για ελεύθερο χώρο.  μία έξυπνη απάντηση είναι τα κρεμαστά έπιπλα. με αυτά μπορείτε να αποθηκεύσετε καθημερινά απαραίτητα πράγματα αλλά το ελεύθερο πάτωμα από κάτω Κάνε την περιοχή να φαίνεται πιο ανοιχτή και κατά επέκταση το μπάνιο πιο μεγάλο. σε έναν μικρό χώρο όταν Τα πόδια κινούνται πιο άνετα αυτό κάνει τη διαφορά.

 

 

 


4. Το λιτό προσφέρει ευρυχωρία

Αν πραγματικά δεν χρειάζεστε τον μέγιστο διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο, μια σκέψη είναι να χρησιμοποιήσετε μικρότερα ντουλάπια αφήνοντας περισσότερο ελεύθερο χώρο. Έτσι ο χώρος δεν θα δείχνει γεμάτος και “πνιγμένος” αλλά πιο ελεύθερος.

 


5.Μεγάλος καθρέφτης

Ένας μεγάλος καθρέφτης μπορεί πραγματικά να διπλασιάσει το μέγεθος του χώρου και αυτό ειδικά σε μικρά μπάνια. Είτε μεγάλος καθρέφτης με ένα ωραίο πλαίσιο είτε μεγάλος καθρέφτης απο τοίχο σε τοίχο, το αποτέλεσμα είναι το δωμάτιο να πολύ μεγαλύτερο απο όσο πραγματικά είναι.


6. Γυάλινα πλαίσια

Ένα επίσης πολύ καλός τρόπος να επεκτείνετε την οπτική του χώρου, είναι η χρήση γυάλινων πλαισίων ή πορτών αντικαθιστώντας την κλασική κουρτίνα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για διάφανο γυαλί, χρωματιστό ή γυαλί με αμμοβολή που επιτρέπει την διέλευση του φωτός. Επίσης αν κάνετε ολική ανακαίνιση του μπάνιου σας σκεφτείτε να αφαιρέσετε εντελώς την μπανίερα που στις περισσότερες περιπτώσεις πιάνει τσάμπα πολύτιμο χώρο.

 


7. Βρείτε χώρο μέσα στον τοίχο

Μερικές φορές ο έξτρα χώρος μπορεί να βρεθεί ακόμα παραπέρα.  δημιουργώντας ανοιχτές κοιλότητες σε τοίχους όχι μόνο δημιουργούμε περισσότερο οπτικό χώρο, αλλά αυτόματα δημιουργείται και αποθηκευτικός χώρος. Μην χρησιμοποιείτε ανοιχτές μεγάλες ραφιέρες.  Καλό είναι να χρησιμοποιούμε ενσωματωμένα ντουλάπια για τέτοιους χώρους που δημιουργούν μεγάλους χώρους αποθήκευσης ενώ παράλληλα δεν έχουμε μεγάλα αντικείμενα να προεξέχουν στο δωμάτιο στο ύψος των ματιών. αυτό θα κάνει το χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος.

 


8. Έντονος φωτισμός

Ένας καλός φωτισμός είναι σημαντικός όχι μόνο για να δείχνει ο χώρος μεγάλος και ανοιχτός αλλά ειδικά για τα μπάνια που δεν διαθέτουν φυσικό φως, είναι απαραίτητος. Επιπλέον μην ξεχνάτε ότι σε ένα μπάνιο χρειαζόμαστε καλό φως για να κάνουμε καθημερινά πράγματα όπως ξύρισμα μακιγιάζ και τα λοιπά. Για αυτούς τους λόγους είναι καλό ένας σωστός σχεδιασμός φωτισμού κατά προτίμηση με πολλές πηγές φωτός σε διαφορετικές τοποθεσίες. Μία γυψοσανίδα οροφής με πολλά σποτάκια καθώς και απλίκες ή ένας καθρέφτης με ledοταινία στην άκρη, Όλα αυτά μπορούν να βοηθήσουν στο να μην υπάρχουν σκοτεινά σημεία και ο χώρος φαίνεται Φωτεινός και ανοιχτός. Σε πολύ μικρά WC  που δεν μπορούμε να βάλουμε καινούργιες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις μπορούμε να αντικαταστήσουμε Τα φωτιστικά οροφής με ένα που έχει πολλαπλούς λαμπτήρες όπως φαίνεται στην εικόνα.


9. Δημιουργήστε μεγάλες γραμμές

Εάν το μπάνιο σας δεν είναι τυπικό ορθογώνιο αλλά έχει περίεργο σχήμα Μπορείτε να τονίσετε τον τοίχο ή μία περιοχή που είναι μακρύτερη από άλλες. Προσθέστε ένα ράφι η μία σειρά από πλακάκια ή κάποιο άλλο μακρύ στοιχείο ίσως μία διαφορετικά βαμμένη γραμμή στον τοίχο, που θα βοηθήσει ώστε να τονιστεί η μακρύτερη γραμμή στον χώρο και να τραβήξει Τον μάτι Στο Ανοιχτό σημείο. Στο δωμάτιο της φωτογραφίας έχει γίνει αυτό όπως βλέπετε με τα πλακίδια στον τοίχο να υπογραμμίζουν το πιο μακρύ σημείο του τοίχου ακριβώς κάτω από το σημείο εκκίνησης του πλάγιου ταβανιού.

 

 


10. Δώστε πλάτος στις σήραγγες

Αν το μπάνιο σας είναι ήδη μακρύ σε σχήμα σήραγγας αντί να τονίσετε ακόμη περισσότερο το μήκος είναι καλύτερο να  βρείτε τρόπους να τονίσεται οπτικά το πλάτος. για παράδειγμα σε αυτήν την φωτογραφία έχουν τοποθετηθεί τα πλακάκια του δαπέδου καθώς και του τοίχου κάθετα για να τονίζουν οπτικά το πλάτος του δωματίου και να υπάρχει μία πιο ισορροπημένη εμφάνιση και κάνοντας να μοιάζει ο χώρος λιγότερο σαν σήραγγα.

 


11.Τονίστε το ύψος

Εάν τίποτα από τα προηγούμενα Δεν ταιριάζει στην περίπτωσή σας μερικές φορές αντί να προσπαθούμε να κάνουμε τον χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος οριζόντια Ίσως είναι πιο έξυπνο να δοκιμάσουμε να τονίσουμε το ύψος σαν την μεγαλύτερη διάσταση του χώρου.  Χρησιμοποιώντας κάθε τα αντικείμενα απλά όπως για παράδειγμα ένας ψηλός λεπτός καθρέφτης μπορεί να βελτιώσει το ύψος ενός χώρου και να κάνει το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο και πιο ευχάριστο. Επίσης μπορείτε να παίξετε με τα χρώματα ξεκινώντας από το πάτωμα και φτάνοντας μέχρι το ταβάνι όπως το παράδειγμα της φωτογραφίας.

 


12. Κρατήστε χαμηλά τα χρώματα

Αν θέλετε να προσθέσετε προσωπικότητα στο μπάνιο σας η να βάλετε χρώμα τονίζοντας κάποια αντίθεση χωρίς να μειώσετε οπτικά τον χώρο Απλά κρατήστε σε χαμηλό ύψος τα χρωματιστά στοιχεία. όπως φαίνεται στη φωτογραφία μπορείτε για παράδειγμα να δώσετε χρώμα στα ντουλάπια και στο δάπεδο διατηρώντας Το λευκό χρώμα στο ύψος των ματιών περιφερειακά δίνοντας μία αίσθηση ευρυχωρίας.  έτσι το πάνω μισό του δωματίου γίνεται ακόμα πιο ανοιχτό και ευρύχωρο ενώ παράλληλα προσδίδουμε χαρακτήρα στο μπάνιο μας.

 

 

 


Εάν θέλετε κάποιον επαγγελματία για την δική σας Ανακαίνιση ή Διακόσμηση στο σπίτι σας Μπορούμε να σας βοηθήσουμε..

Exit mobile version