Ανακαίνιση Σπιτιού Κατοικιών | Πλήρης ανακαινίσεις σπιτιών, ανακαίνιση κατοικίας, ανακαινίσεις διαμερισμάτων

19 τρόποι για να διώξετε την αλλεργία απο το σπίτι σας

τρόποι για να διώξετε την αλλεργία

Μπήκε η άνοιξη για τα καλά και μαζί της έχουν ξυπνήσει και όλες οι γνωστές αλλεργίες της εποχής. Aν υποφέρετε από αλλεργίες Εκτός από τα φάρμακα μία πολύ καλή κίνηση είναι να ελέγξουμε και την κατάσταση του σπιτιού μας Σχετικά με αυτό. Ίσως είναι δύσκολο να εντοπίσετε τις αλλεργιογόνες πηγές Γιατί υπάρχουν πολλών ειδών  αλλεργίες. Υπάρχει αλλεργία στη σκόνη στα κατοικίδια ζώα στη μούχλα στην γύρη κ.α.  Για αυτό και ίσως είναι δύσκολο να σκεφτείτε Από πού να αρχίσετε. Για να σας βοηθήσουμε ακολουθούν 19 τρόποι για να διώξετε την αλλεργία απο το σπίτι σας και να καταπολεμήσετε τις αλλεργιογόνες πηγές. Έτσι  Θα καταφέρετε να κρατήσετε τον χώρο σας πιο καθαρό υγιή και ευχάριστο.

19 τρόποι για να διώξετε την αλλεργία από το σπίτι σας

  1. Συχνό και σταθερό πρόγραμμα καθαρισμού.
    στην κορυφή της λίστας σίγουρα βρίσκεται το να κρατήσουμε την σκόνη της πόλης και την σκόνη που δημιουργούν τα κατοικίδια ζώα. βεβαιωθείτε ότι σκουπίζετε τις επιφάνειες του σπιτιού Όχι με στεγνό ξεσκόνισμα αλλά με υγρό πανί ή με κάποιο απορρυπαντικό αλλιώς Απλά επιστρέφετε την σκόνη στον αέρα. καλό είναι αναλάβει αυτή την εργασία κάποιος ο οποίος δεν έχει αλλεργία στη σκόνη,  αλλιώς η μάσκα είναι απαραίτητη… Αν μπορείτε βέβαια χρησιμοποιήστε μία καθαρίστρια.

  2. Εφαρμόστε δυναμικά την πολιτική σπιτιού ” παπούτσια έξω”
    ο πιο συνηθισμένος τρόπος με τον οποίον μπαίνει η σκόνη  και η γύρη μέσα στο σπίτι είναι τα παπούτσια. Ενθαρρύνετε τους επισκέπτες σας να αφήνουν τα παπούτσια έξω από το σπίτι ή χρησιμοποιήστε ειδικά σακουλάκια  οι παντόφλες μιας χρήσης.

  3. Αναβάθμιση ηλεκτρικής σκούπας.
    Επίσης επιλέξτε μία σκούπα η οποία κατά την αλλαγή της σακούλας δεν σκορπάει τη σκόνη παντού. Άλλωστε τώρα οι περισσότερες σκούπες δεν έχουν σακούλες.

  4. Ελέγξτε την υγρασία των χώρων.
    Τα ψηφιακά θερμόμετρα είναι πολύ οικονομικά πλέον. Ελέγξτε αν η υγρασία των χώρων σας είναι σωστή μέ 40%-50% …αν όχι προμηθευτείτε αφυγραντήρα.
  5. ελέγξτε τις κουρτίνες.
    οι κουρτίνες με χοντρό ύφασμα και πολλές πτυχές Είναι μία πρώτης τάξης παγίδα της σκόνης και πολλών άλλων  αλλεργιογόνων μικροοργανισμών. Άλλωστε Ίσως είναι ευκαιρία να τις πλύνετε.

  6. Ξεφορτωθείτε τα Χαλιά.
    Ναι όντως είναι ωραία πατάμε πάνω σε χοντρά χάλια αλλά στο ζήτημα της ενέργειας η αλήθεια είναι ότι και να χάνει αποτελούν μεγάλη παγίδα αλλεργιογόνων μικροοργανισμών.  αν είναι δυνατόν Προσπαθήστε να έχετε ξύλο πλακάκι γενικότερα ένα σκληρό δάπεδο με όσο το δυνατόν λιγότερους πόρους.
  7. Ποιοτικός καθαρισμός χαλιών.
    αν η χρήση των χαλιών είναι απαραίτητη Τότε ίσως πρέπει να αγοράσετε μία ειδική σκούπα ατμού η οποία θα καταφέρει να αφαίρεση όλα τα αλλεργιογόνα από τα Χαλιά.  Επίσης όπως Αναφέρθηκε και παραπάνω το φίλτρο αέρα ΗΕΡΑ  βοηθάει πάει πολύ.

  8. αποθήκευση τροφίμων σε αεροστεγή δοχεία.
    Μην αφήνετε ποτέ πρόβλημα εκτεθειμένος στον αέρα Προσπαθήστε να τα έχετε πάντοτε μέσα σε ντουλάπι ή στο ψυγείο.

  9. Υλικά καθαρισμού.
    πολλές φορές στην  μανία μας να αφαιρέσουμε όλη τη βραδιά αγοράζουμε πολύ σκληρά χημικά καθαριστικά.  Δυστυχώς πολλά από τα χημικά καθαριστικά ερεθίζομαι τα άτομα με αλλεργίες. Προσπαθήστε να βρείτε φυσικά προϊόντα καθαρισμού αποφεύγοντας τα συνθετικά υλικά. Δείτε τον ΠΙΝΑΚΑ φυσικών προϊόντων καθαρισμού.

  10. Στρώμα μαξιλάρια και καλύμματα.
    Είναι γνωστό ότι στον χώρο  που κοιμόμαστε και ιδιαίτερα στο στρώμα και στα μαξιλάρια Υπάρχουν πολλά ακάρεα σκόνης. πρέπει να φροντίσουμε να κρατάμε καθαρά και τα καλύμματα με συχνή αλλαγή Καθώς και να αφαιρούμε τα ακάρεα.

  11. Χώρος κάτω από το κρεβάτι.
    ενώ προσπαθούμε να καθαρίσουμε όλη τη σκόνη από το υπόλοιπο σπίτι πολλές φορές καθώς μετακινούμε το κρεβάτι διαπιστώνουμε ότι εκεί έχουν μαζευτεί “τόνοι” σκόνης. Απλά σκεφτείτε ότι Κοιμόμαστε από πάνω τους. συχνό καθάρισμα λοιπόν και κάτω από το κρεβάτι.
  12. Παιδικό δωμάτιο και παιχνίδια.
    στα δωμάτια των παιδιών συσσωρεύονται παιχνίδια και άγνωστα αντικείμενα όπως πουθενά αλλού μέσα στο σπίτι. είναι φυσικό λοιπόν ότι πολλές φορές οι αλλεργίες ξεκινάμε από αυτά τα παιχνίδια και τα ξεχασμένα αντικείμενα. ιδιαίτερα πρέπει να κρατάμε καθαρά τα παιχνίδια όπως είναι τα κουκλάκια τα αρκουδάκια που κρατούν πάνω τους πολύ σκόνη και μικροοργανισμούς. Προσπαθήστε να τα έχετε πάντοτε αποθηκευμένα σε κάποια Ή μέσα σε ντουλάπες.

  13. Πλύσιμο με ζεστό νερό.
    κλινοσκεπάσματα πετσέτες  και πετσετάκια κουζίνας θα πρέπει να πλένονται σε πολύ ζεστό νερό και είναι κάτι που πρέπει να το έχουμε υπόψη μας Όταν βρισκόμαστε στο κατάστημα και θέλουμε να αγοράσουμε κάτι από αυτά. πρέπει να αντέχουν σε μεγάλη θερμοκρασία πλυσίματος.

  14. Καθαρά και στεγνά αποθηκευμένα στην ντουλάπα.
    πρέπει να βεβαιωνόμαστε ότι οτιδήποτε αποθηκεύουμε στις ντουλάπες πρέπει να έχει στεγνώσει καλά. υγρά ρούχα οι κουβέρτες δημιουργούν Βούρλα προσελκύουν σκόρους. βεβαιωθείτε ότι όλα είναι στεγνά πριν τα αποθηκεύσετε για τον χειμώνα και το καλοκαίρι.

  15. συχνός καθαρισμός και αερισμός του μπάνιου.
    Το μπάνιο λόγω της υψηλής υγρασίας είναι ένα από τα πιο συχνά σημεία που συγκεντρώνεται η μούχλα. φροντίζουμε λοιπόν να καθαρίζουμε συχνά με άφθονο νερό και να ερίζουμε τον χώρο όσο περισσότερο μπορούμε. αν έχει ήδη δημιουργηθεί μούχλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ειδικά καθαριστικά που σκοτώνουν τη  μούχλα.

  16. Αντικατάσταση Φίλτρων στο air condition.
    το κλειδί για να έχουμε καθαρό αέρα στο σπίτι μας είναι να κάνουμε την απαραίτητη συντήρησης τα φίλτρα του air condition.  Προσπαθήστε να κρατήσετε την ημερομηνία αλλάξατε και κρατήστε ένα ετήσιο πρόγραμμα συντήρησης.

  17. Κατοικίδια ζώα εκτός δωματίων.
    όσο χαριτωμένα και αν είναι τα κατοικίδια ζώα η αλήθεια είναι όταν περιφέρονται μέσα στα υπνοδωμάτια μεταφέρουν πάρα πολλούς μικροοργανισμούς που δημιουργούν αλλεργίες. Ίσως ήρθε η ώρα να εφαρμόσετε μία πολιτική “υπνοδωμάτια χωρίς ζώα”.

  18.  Συχνός αερισμός του σπιτιού.
    Ανοίγουμε συχνά τα παράθυρα για να μπαίνει φρέσκος αέρας σε καθημερινή βάση. αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα φίλτρο αέρα του χώρου για να καθαρίζεται σε μόνιμη βάση ο αέρας που αναπνέουμε. και αν μπορούμε να αποφύγουμε τη χρήση τζακιών.
  19.  Ιονιστής χώρου.
    Εάν η περιοχή στην οποία διαμένουμε συγκεντρώνει πολλούς ρύπους καλό θα ήταν να προμηθευτούμε έναν ιονιστή χώρου. Τωρα πια υπάρχουν πολλά κλιματιστικά που παρέχουν και ιονισμό χώρου

  20. Απαγόρευση καπνίσματος.
    Το κάπνισμα έχει κατηγορηθεί πολύ συχνά λόγω των πολλών ουσιών οι οποίες καίγονται κατά την χρήση του, ότι προκαλεί  και αυτό πολλές αλλεργίες. Βάλτε λοιπόν μία όμορφη ταμπέλα “Απαγορεύεται το κάπνισμα” και εφαρμόστε τη δυναμικά για όλους.
Μία σωστή ανακαίνιση σπιτιού λαμβάνει σοβαρά υπόψιν παράγοντες που μπορεί να δημιουργήσουν αλλεργιογόνες πηγές μέσα στο σπίτι.
Χρησιμοποιήστε επαγγελματίες για την ανακαίνισή σας.
Exit mobile version