Ανακαίνιση Σπιτιού Κατοικιών | Πλήρης ανακαινίσεις σπιτιών, ανακαίνιση κατοικίας, ανακαινίσεις διαμερισμάτων

Πώς να σχεδιάσετε μια ζεστή και παράλληλα σύγχρονη κουζίνα

Σχετική εικόναΠώς να σχεδιάσετε μια ζεστή και παράλληλα σύγχρονη κουζίνα

Σε πολλούς ανθρώπους αρέσουν τα δροσερά χρώματα, οι καθαρές γραμμές και τα μινιμαλιστικά σχήματα που χαρακτηρίζουν ένα μοντέρνο στυλ διακόσμησης. Και μερικοί από αυτούς τους ίδιους ανθρώπους θέλουν η κουζίνα τους να είναι παράλληλα ένας ζεστός και φιλόξενος χώρος συγκέντρωσης.Τι κάνετε λοιπόν όταν επιθυμείτε τις δροσερές γραμμές του μοντέρνου στυλ, αλλά παράλληλα στον ίδιο χώρο επιθυμείτε ζεστασιά; Σχεδιάζετε μια ζεστή σύγχρονη κουζίναΕδώ είναι ο οδηγός μας για το πώς να σχεδιάσετε μια ζεστή και παράλληλα σύγχρονη κουζίνα.


“Το πρώτο πράγμα που χαρακτηρίζει τις σύγχρονες κουζίνες είναι οι καθαρές γραμμές και όχι πολλά διακοσμητικά ή υπερβολικά χαρακτηριστικά”, λένε πολλοί σύγχρονοι σχεδιαστές. Οι επιλογές χρωμάτων μπορεί να διαφέρουν, αλλά τα κλασικά χρώματα περιλαμβάνουν το λευκό, μπεζ, μαύρο και γκρι και μερικές φορές ένα μείγμα αυτών των χρωμάτων. Οι σύγχρονες τάσεις τείνουν προς “ελαφρώς πιο μονοχρωματικά σχέδια”… Γενικά ο μινιμαλισμός και στην επιλογή των χρωμάτων γίνεται όλο και πιο συχνός.

Επιλέξτε Σύγχρονα σχήματα

Ένα από τα βασικά μυστικά στο πώς να σχεδιάσετε μια ζεστή και παράλληλα σύγχρονη κουζίνα είναι το θεμέλιο σχήμα το οποίο θα πρέπει να ενσωματώνει ένα σύγχρονο ύφος.

 Από εκεί, μπορούμε να προσθέσουμε χαρακτηριστικά – μέσω του χρώματος ή του υλικού – που φέρνουν ζεστασιά σε μια κουζίνα. Η επίτευξη μιας σύγχρονης εμφάνισης που είναι επίσης ζεστή απαιτεί την προσοχή στην ισορροπία, την αναλογία και τους συνδυασμούς υλικών, χρωμάτων και υφασμάτων στο χώρο. Για να ξεκινήσουμε, ας δούμε τα βασικά στοιχεία που θέτουν το σκηνικό.

Ερμάρια: “Ο ευκολότερος τρόπος για να φτιάξεις μια σύγχρονη κουζίνα είναι να φτιάξεις ένα σύγχρονο γραφείο. Αν δημιουργήσουμε μια πλαϊνή πόρτα, τότε έχουμε μια σύγχρονη κουζίνα…”, λέει μια διάσημη μια σχεδιάστρια από την Καλιφόρνια. Ένα βασικό στοιχείο είναι να υπάρχουν οι ενιαίες επιφάνειες που να μη διακόπτονται. Πολλές φορές η επιφάνεια από τα πορτάκια καλύπτουν και τα κουτιά όπως σε αυτή τη φωτογραφία. Αλλά κάποιες άλλες φορές τα πορτάκια μπορούν να μπαίνουν μέσα σε πλαίσια όπως φαίνεται στην επόμενη φωτογραφία. Τα χρώματα και τα τελειώματα των κουτιών μπορούν να είναι λευκά και γυαλιστερά όπως εδώ η ματ φτιαγμένα από ξύλο ή από διάφορα υλικά. Ευτυχώς ταιριάζουν πολλά υλικά.

Σε αυτή τη φωτογραφία τα πορτάκια είναι μέσα στα κουτιά των ντουλαπιών. Αν τα συγκρίνετε με την προηγούμενη φωτογραφία θα παρατηρήσετε ότι εδώ το κουτί είναι ορατό. Ενώ στην προηγούμενη φωτογραφία τα πορτάκια καλύπτουν το κουτί πλήρως και φαίνεται μόνο η επιφάνεια από το πορτάκι.

Χωρίς ΧερούλιαΤα σύγχρονα σχέδια κουζινών συχνά στερούνται χερουλιών όπως  είδαμε στην πρώτη φωτογραφία. Συνήθως οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν τεχνολογίες πίεσης και αφής  η επάλληλα συρόμενα  πορτάκια για να διατηρήσουν καθαρές επιφάνειες χωρίς να προσθέτουν άλλα αξεσουάρ. Οι καθαρές επιφάνειες λοιπόν δένουν αρμονικά με τα υπόλοιπα στοιχεία της κουζίνας. Επίσης ο οριζόντιος προσανατολισμός που έχουν οι σύγχρονες κουζίνες προσδίδουν ομοιομορφία.

Νησίδα: Μία πολύ δημοφιλής επιλογή στις σύγχρονες κουζίνες είναι η νησίδα.  Οι σύγχρονες νησίδες έχουν τελείωμα που μοιάζει με καταρράκτη. Αυτή η φωτογραφία είναι ένα καλό παράδειγμα.

Δάπεδα: Σκυρόδεμα ή υλικά που μοιάζουν με σκυρόδεμα, όπως φαίνεται σε αυτή τη φωτογραφία, είναι πολύ καλή επιλογή πατώματος για μια σύγχρονη κουζίνα. Υπάρχουν πολλοί τύποι δαπέδων που ταιριάζουν. Το μοτίβο στα σύγχρονα δάπεδα τείνει να είναι λεπτό ή ανύπαρκτο. Τα Μεγάλα ή πολύ μεγάλα Πλακάκια ή γρανίτης ή και πατητή τσιμεντοκονία ταιριάζουν, όπως επίσης και τα σκληρά ξύλα.

Πάγκοι και Πλάτες:Στις σύγχρονες κουζίνες, οι  πάγκοι και οι πλάτες είναι συχνά κατασκευασμένες από το ίδιο υλικό. Προσέχουμε να μην υπάρχουν πολλά σχέδια στον πάγκο η στα πλακάκια της πλάτης γιατί κάτι τέτοιο θα μπορούσε να τραβήξει την κουζίνα σε διαφορετική κατεύθυνση σχεδιασμού. Όπως για παράδειγμα αν βάλουμε γρανίτη με υπερβολικά πολλά και έντονα σχέδια.

Η πλάτη δεν χρειάζεται να είναι πάντα ίδια με τον πάγκο. Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές και υλικά, άλλωστε. Τα γυαλιστερά πλακάκια με τις καθαρές γραμμές ταιριάζουν σε μία σύγχρονη εμφάνιση, όπως και πιο σύγχρονα πλακίδια ή ακόμα και μια πέτρα αν είναι “πιο ομοιόμορφη”.

Συσκευές και φωτιστικάΤα φωτιστικά και οι συσκευές  πρέπει να είναι κομψά με ελάχιστες γραμμές. Όταν επιλέγουμε βρύσες μία καλή επιλογή είναι ο ανεξήγητος χάλυβας ή  μάτι σε μαύρο χρώμα. 

 

 Ακολουθούν τέσσερις τρόποι μέσω των οποίων μπορούμε να προσθέσουμε ζεστασιά στο χώρο της κουζίνας.

Τρόπος 1:  Προσθέστε ξύλο για οργανική ζεστασιά.


Μόλις σχεδιάσετε τα βασικά σχήματα για τη σύγχρονη κουζίνα σας, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να θερμάνετε την κουζίνα σας εισάγοντας ξύλο. Παρατηρήστε πως αυτή η φωτογραφία έχει εντυπωσιακά διαφορετική αίσθηση από τις τρεις πρώτες κουζίνες, χάρη στο ξύλο που χρησιμοποιείται  στις δύο νησίδες και σε πολλά από τα ντουλάπια.

Μπορείτε να επιλέξετε από μια ποικιλία χρωμάτων και τύπων ξύλου, καθώς όλο το ξύλο θεωρείται εγγενώς ζεστό. Βέβαια πρέπει να προσέξουμε τα νερά του ξύλου να μην είναι πολύ κλασικά ή ρουστίκ. Το ξύλο με  όσο το δυνατόν πιο ευθείες γραμμές  στα νερά του ταιριάζει καλύτερα σε μία σύγχρονη κουζίνα. Μία καλή επιλογή είναι η βελανιδιά.

Αν προτιμάτε τα ντουλάπια και η νησίδα να έχουν ένα ενιαίο χρώμα χωρίς να χρησιμοποιήσετε ξύλο, ένας εναλλακτικός τρόπος για να ζεστάνετε την κουζίνα σας με ξύλο, είναι να επιλέξετε ξύλινο πάτωμα. Το δεύτερο μεγάλο χαρακτηριστικό στον σχεδιασμό της κουζίνας μετά από τα ντουλάπια ίσως είναι το χρώμα και το υλικό του πατώματος.

 Όπως για παράδειγμα σε αυτή τη φωτογραφία που αυτή η κουζίνα έχει το ξύλινο πάτωμα και τα σκαμπό μπαρ  που δίνουν ζεστασιά στον χώρο.


Αυτή η κουζίνα έχει χρησιμοποιήσει και τις δύο τεχνικές: ξύλινα πατώματα και ξύλινα ντουλάπια.
Δείτε πώς σχεδόν λάμπει λόγω των αποχρώσεων του ξύλου. Και όμως τα σχήματα είναι κλασικά και παράλληλα σύγχρονα: ντουλάπια χωρίς  χερούλια και με απλές γραμμές στα νερά του ξύλου καθώς και μια κομψή βρύση. Το ξύλο κάνει τη δουλειά του εδώ, θερμαίνοντας το χώρο.


Ακολουθεί άλλο ένα παράδειγμα όπου εδώ ο σχεδιαστής έχει επιλέξει ένα ξύλο με περισσότερα νερά όχι τόσο ίσια. Παρατηρήστε πώς τα λευκά ντουλάπια χωρίς χερούλια καθώς και η όμορφη λευκή πλάτη  στον πάγκο δένουν με ένα αξιοπερίεργο τρόπο συνδυάζοντας κλασικό και σύγχρονο δίνοντας μία ωραία ζέστη αίσθηση.


 Τρόπος 2: Φέρτε τη ζεστασιά μέσα από χρώμα.

Ένας άλλος τρόπος στο πώς να σχεδιάσετε μια ζεστή και παράλληλα σύγχρονη κουζίνα είναι να το κάνετε αυτό μέσα από την επιλογή των χρωμάτων. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα.

 Η εναλλαγή των χρωμάτων μπορεί να είναι στην πλάτη της κουζίνας δηλαδή το χρώμα των πλακιδίων ή όποιο άλλο υλικό χρησιμοποιηθεί,  ή στις καρέκλες και τα αξεσουάρ.

Σε αυτήν την περίπτωση μία ξύλινη  κλασική νησίδα συνδυάζεται με τα  χρωματιστά ντουλάπια τα οποία όπως παρατηρείτε δεν έχουν χερούλια προσφέροντας μία σύγχρονη γραμμή.


Και σε αυτήν την κουζίνα συνδυάζεται το χρωματιστό πάτωμα με τα πολύ μεγάλα πλακίδια Με τη σύγχρονη γραμμή που προσφέρουν τα ντουλάπια και τα ερμάρια που κρύβουν το πλαίσιο των κουτιών όπως αναφέραμε στην αρχή για τις σύγχρονες κουζίνες.

Παρατηρήστε ότι η εισαγωγή του γυαλιστερού μπλε κοβαλτίου έχει την αντίθετη επίδραση των πορτοκαλί και των κόκκινων στις προηγούμενες φωτογραφίες, διατηρώντας τη θερμοκρασία σε αυτή την κουζίνα πολύ πιο δροσερή. Είναι μια  ωραία επιλογή για εκείνους που  σκέφτονται με πιο “δροσερούς” τόνους.


Αν προτιμάμε να αποφύγουμε εντελώς το ξύλο και τα ζεστά χρώματα αλλά παράλληλα θέλουμε να έχουμε μία ζεστή και σύγχρονη κουζίνα υπάρχει και η σωστή επιλογή του γκρι. Το γκρίζο χρώμα είναι πολύ δημοφιλές αλλά ένα συνηθισμένο λάθος που γίνεται είναι να γίνεται λάθος επιλογή του γκρι. Μία επιλογή λοιπόν που προσφέρει ζεστασιά είναι να πλησιάζουμε το γκρι χρώμα που επιλέγουμε σε έναν τόνο  προς το καφέ.


 Τρόπος 3: Προσθήκη υφασμάτων.

Ένας διαφορετικός τρόπος για να προσθέσουμε ζεστασιά σε ένα χώρο κουζίνας είναι μέσω της σωστής χρήσης υφασμάτων. Σε αυτή την κουζίνα που βλέπετε το μείγμα υφασμάτων μέσα σε έναν συνολικό ουδέτερο χώρο των ντουλαπιών και της πλάτης του πάγκου. Ο χώρος  γίνεται πιο απαλός και πιο φιλόξενος.

Επίσης στα σωστά μαξιλάρια με ζεστές επιλογές στο σχέδιο στο χρώμα και στη υφή αυξάνουν τη θερμοκρασία του χώρου.

Αυτή η κουζίνα είναι ένα καλό παράδειγμα  επίσης για το πώς  μπορούμε να ζεστάνουμε τα σύγχρονα σχήματα – Νησίδες-καταρράκτες,με τη  χρήση υφασμάτων, δέρματος και γήινων χρωμάτων.


Τρόπος 4: Δημιουργήστε βάθος στο σχεδιασμό.

Αυτός είναι ένας τρόπος πιο προχωρημένος και Ίσως χρειάζεται να πάρετε έναν σχεδιαστή κουζίνας για να σας βοηθήσει. Η βασική ιδέα είναι μέσω των λεπτομερειών στον σχεδιασμό και του βάθους να δοθεί στην κουζίνα μία ζεστασιά. Η θερμότητα δεν είναι πάντοτε ζήτημα χρώματος.
Για παράδειγμα σε αυτήν την κουζίνα που είναι λευκή το βάθος το προσδίδει η πλάτη και η επιλογή του υλικού στο πάτωμα. Ενώ το ξύλο θερμαίνει τη συγκεκριμένη κουζίνα Η μεγαλύτερη θερμότητα  δημιουργείται από την αλληλεπίδραση μεταξύ των σχεδίων των πλακιδίων  μεγάλου μεγέθους στον τοίχο, του δαπέδου και των καθέτων Νερών που κάνει το ξύλο Στη νησίδα.

Άλλο ένα παράδειγμα που δείχνει πώς να σχεδιάσετε μια ζεστή και παράλληλα σύγχρονη κουζίνα μέσω συνδυασμού μεγάλων πλακιδίων στον τοίχο και ξύλου.

 


Εάν θέλετε να ανακαινίσετε να οργανώσετε η να διακοσμήσετε το σπίτι και την κουζίνα σας Μπορούμε να σας βοηθήσουμε..

Exit mobile version