Ανακαίνιση Σπιτιού Κατοικιών | Πλήρης ανακαινίσεις σπιτιών, ανακαίνιση κατοικίας, ανακαινίσεις διαμερισμάτων

Νέα ανακαίνιση σπιτιού στην Καλλιθέα (Πριν)

νέα ανακαίνιση σπιτιού στην Καλλιθέα

Ακολουθούν φωτογραφίες και πληροφορίες για την νέα ανακαίνιση σπιτιού στην Καλλιθέα που μόλις ξεκίνησε από την anakainisi-home.

ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΕΠΟΧΗΣ

Η μονοκατοικία βρίσκεται στον προσφυγικό συνοικισμό Τζιτζιφιών στην Καλλιθέα. Η αρχική της κατασκευή χρονολογείται το 1943 και ήταν διώροφο κτίσμα που οι όροφοι ενώνονταν με εξωτερική σκάλα. Αργότερα, προστίθεται ένα νέο μονώροφο κτίσμα με δυο χώρους στο ισόγειο.

Στόχος της ανακαίνισης είναι η εισαγωγή της οικίας στην σύγχρονη εποχή με την παράλληλη διατήρηση των βασικών δομικών και κατασκευαστικών στοιχείων και του γενικότερου αρχιτεκτονικού και ιστορικού ύφους.

Μέσω της χρήσης σύγχρονων τεχνολογιών, υλικών και αρχιτεκτονικών τάσεων θα επιτευχθεί η σύζευξη παλιού και νέου, διαχρονικού και μοντέρνου, κλασσικού και νεοτεριστικού.

Το αρχικό κτήριο στεγάζεται με κεραμοσκεπή και ξύλινους δοκούς εσωτερικά. Η τοιχοποιία είναι από πέτρα και τούβλα. Το πρόσθετο κτίσμα στεγάζεται με πλάκα τσιμέντου και η τοιχοποιία είναι από τσιμεντόλιθους.

Η εσωτερική διαμόρφωση συμβαδίζει με τις αρχιτεκτονικές τάσεις που συναντάμε στα αστικά κέντρα της εποχής, όπως οι ασύνδετοι χώροι.

Χαρακτηριστικό είναι το μοναδικό μπαλκόνι στην όψη του κτηρίου με νεοκλασικές επιρροές.

Υπάρχουν δυο υπαίθριοι χώροι, ένας στην είσοδο και ένας στην πίσω όψη της οικίας.

Οι εσωτερικοί χώροι όπως, η κουζίνα, ο διάδρομος, η τραπεζαρία, το καθιστικό, το λουτρό και τα υπνοδωμάτια επαναπροσδιορίζονται με στόχο την εξοικονόμηση χώρου και την λειτουργική επάρκεια.

Διαμορφώνονται νέοι χώροι με δυο κουζίνες, μια στο ισόγειο και μια στον όροφο, βεστιάριο, υπνοδωμάτια, WC και λουτρό και δημιουργείται ένα άνοιγμα με μεταλλική ενίσχυση με κοιλοδοκούς, ανάμεσα στην κουζίνα του ισογείου και στο καθιστικό, που επιτρέπει την φυσική διέλευση του φωτός στον αρχικά κλειστό χώρου του καθιστικού.

Επίσης, έχουμε πλήρης ενεργειακή αναβάθμιση με την χρήση θερμοπρόσοψης σε όλο το εξωτερικό κέλυφος του κτηρίου και υγρομόνωση στα πλευρικά δώματα. Τοποθετείται αντλία θερμότητας εσωτερικά και αισθητήρες νερού όπως και κουφώματα αλουμινίου με θερμοδιακοπή και διπλά τζάμια ενεργειακά 4 εποχών.

Η δημιουργία μιας νέας εσωτερικής μεταλλικής σκάλας με αδιατάραχη κοπή της πλάκας ορόφου, οδηγεί σε μια ομαλή μετάβαση από το ισόγειο στον πρώτο όροφο.

Η νέα αρχιτεκτονική διαμόρφωση επιτυγχάνει μια ροή κίνησης που ενοποιεί όλους τους επιμέρους χώρους τόσο της αρχικής όσο και της μετέπειτα κτιριακής προσθήκης.

Η ανακαίνιση του κτιρίου περιλαμβάνει πλήρη αναβάθμιση του ηλεκτρολογικού και υδραυλικού εξοπλισμού, στατική ενίσχυση της τοιχοποιίας και επιδιόρθωση της κεραμοσκεπής. Επίσης, δημιουργείται κεραμοσκεπή στο μπαλόνι του πρώτου ορόφου. Στην μάντρα του οικοπέδου τοποθετείτε πλαστικό ντεκ και κοιλοδοκοί.

Τα υλικά που επιλέγονται για την εσωτερική διαμόρφωση των χώρων, όπως πλακάκια, κουζίνες, ντουλάπες, δάπεδα, εσωτερικές θύρες και θωρακισμένες θύρες ασφαλείας, εσωτερικά και εξωτερικά χρώματα εκσυγχρονίζουν την κατοικία διατηρώντας όμως το αρχιτεκτονικό της ύφος.

Μόλις ολοκληρωθεί η νέα ανακαίνιση σπιτιού στην Καλλιθέα θα ενημερώσουμε το άρθρο με τις τελικές φωτογραφίες της ανακαίνισης (Πριν και Μετά).

Φωτογραφίες



Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας για την ανακαίνιση αναβάθμιση και διαμόρφωση του δικού σας χώρου στο 2111 828 963

Exit mobile version