Ανακαίνιση Σπιτιού Κατοικιών | Πλήρης ανακαινίσεις σπιτιών, ανακαίνιση κατοικίας, ανακαινίσεις διαμερισμάτων

Διακόσμηση: δέκα συνηθισμένα λάθη & πως μπορείτε να τα διορθώσετε

Διακόσμηση: δέκα συνηθισμένα λάθη

Κάτι δεν πάει καλά με το ντεκόρ του σπιτιού σας; κανένα πρόβλημα όλα Διορθώνονται. Αν έχετε πιάσει τον εαυτό σας πολλές φορές να κοιτάζετε το σπίτι σας και να νιώθετε ότι κάτι δεν πάει καλά στην διακόσμηση, είτε αυτό πρόκειται για τις επιλογές των χρωμάτων ή τα μαξιλάρια που μάλλον δεν ταιριάζουν εκεί που μπήκαν, ή οτιδήποτε δεν σας κάθεται καλά στο μάτι..

Ακολουθούν μερικές εισηγήσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να μετατρέψετε τις αμφισβητούμενες αποφάσεις διακόσμησης σε σωστές επιλογές αισθητικής, στο άρθρο που ακολουθεί με τίτλο: Διακόσμηση: δέκα συνηθισμένα λάθη Και πως μπορείτε να τα διορθώσετε.


  1. Οι σκοτεινές μεριές που χρειάζονται λίγο φως

Σας αρέσει το μαύρο χρώμα; Ένα dark μουσικο-καλλιτεχνικό παρελθόν εχει επηρεάσει και τις στυλιστικές επιλογές του σπιτιου σας μεταξύ άλλων; Εάν Πράγματι αυτό έχει συμβεί, πολλά από τα δωμάτια ίσως τα αισθάνεστε σκοτεινά και μπορεί να δίνουν μία αίσθηση λίγο από μπουντρούμι..

Τι πρέπει να κάνετε: Ένας καλός φωτισμός μπορεί να κάνει θαύματα. Οι πηγές φωτός γενικά επιτρέπουν να μπορούμε να ελέγχουμε την ατμόσφαιρα. Μπορούμε να συνδυάσουμε προβολείς και φωτιστικά και πάντα δεν πρέπει να ξεχνάμε να φωτίζουμε κατάλληλα και την οροφή.
Για παράδειγμα στη φωτογραφία αυτή τα φωτιστικά αξιοποιούν στο έπακρο έναν μπερδεμένο μπλε μαύρο τοίχο.

Πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι ένα υπερβολικά επιπλωμένο δωμάτιο γίνεται πιο σκοτεινό και κλειστό από ένα απλά επιπλωμένο. Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν τα μη βασικά έπιπλα και  και ας τα αφαιρέσουμε.

«Όσο πιο σκοτεινή είναι η νύχτα, τόσο πιο φωτεινά είναι τα αστέρια», έγραψε ο Ντοστογιέφσκι. Τολμήστε να απολαύσετε πλούσιες θεατρικές χρωματικές αντιθέσεις.  Συνδυάστε τις επιφάνειες σκούρων τοίχων με αποχρώσεις από φυσικό ξύλο, γυαλιστερό μέταλλο κ.α. Οταν δεν περιοριζόμαστε σε μονόχρωμες παλέτες, οι σκοτεινές τοιχοί ζωντανεύουν αν συνδυάζονται με αποχρώσεις όπως το χλωμό γαλάζιο και το μέντα, το ασημί-γκρι, το Τυρκουάζ, ή μουσταρδί, το σκούρο ροζ και το κίτρινο της κολοκύθας. Και όπως συνήθως Το λευκό είναι μία καλή συνδυαστική επιλογή.

Μια άλλη προσέγγιση είναι απλώς να παραδοθείτε στη σκοτεινή πλευρά σας και να Επιλέξετε μονoχρωμική  προσέγγιση, όπως σε αυτή την  καταθλιπτική σκανδιναβική κρεβατοκάμαρα.

 


 

  1. Τα ράφια σας Ξεχειλίζουν

Όταν τοποθετούμε καθε στολίδι που έχουμε σε ανοιχτά ράφια τότε ξυπνάμε άθελα μας υποδόρια “σύνδρομα ελλειματικής προσοχής” απ την παιδική ηλικιά.. Είναι σίγουρο οτι Πρέπει να δοθεί μία εστίαση. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν φροντίσουμε ώστε στα ράφια μας να έχουμε μία καλή ταξινόμηση.

Τι να κάνετε: Ένα σύνθημα που μπορεί να μας βοηθήσει είναι: “ όμορφο ή ενδιαφέρον μένει αλλιώς φεύγει”.  Αδειάστε τα ράφια και δημιουργήστε δύο σορούς με αντικείμενα αυτά που θα κρατήσετε και αυτά που θα τα πάτε στην αποθήκη ή στον κάδο. Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνεται πως  στα ράφια έχει γίνει έξυπνη χρήση του χώρου Με τρόπο που ενισχύει κάθε αντικείμενο.

Κάτι άλλο που μπορείτε να κάνετε είναι να βάψετε το πίσω μέρος των ραφιών δίνοντας έμφαση στα αντικείμενα. Για παράδειγμα τα λευκά αντικείμενα σε ένα σκούρο φόντο Canon μία πολύ ωραία αντίθεση και ξεχωρίζουν. Βέβαια θα πρέπει να αποφύγετε τα περίεργα και περίπλοκα χρώματα γιατί προκαλούν σύγχυση στο μάτι.

Αντί να γεμίζετε τα ράφια από βιβλία που ποτέ δεν διαβάσατε και ποτέ δεν πρόκειται, κρατήστε λιγότερα βιβλία με ενδιαφέροντες τίτλους..

 


 

 

  1. Ο καναπές σας είναι ανοιχτόχρωμος και ενδιαφέρον, αλλά καθόλου πρακτικός.

Μήπως έχετε διαπιστώσει ότι ένας σκύλος μία γάτα δύο μικρά παιδιά με βρώμικα δάχτυλα καθώς και πολλές τρίχες κατοικίδιων ζώων απλά δεν πηγαίνουν με τους ανοιχτόχρωμους καναπέδες σας;

Τι να κάνετε: Καθαρίστε και επεξεργαστείτε το ύφασμα. Με έχετε υπόψιν ότι τα  επαγγελματικά  καθαριστικά δεν είναι άσχημα, απλά η αποτελεσματικότητά τους εξαρτάται από το ύφασμα. Ιδιαίτερα οι πιο καινούργιες φόρμουλες Διεισδύουν στις ίνες και αφαιρούν τα περισσότερα υπολείμματα.  τα σπιτικά καθαριστικά είναι μία πρόχειρη λύση αλλά στην ουσία απλά Καθαρίζουν λίγο την επιφάνεια του υφάσματος. Το καλύτερο είναι να καλέσετε έναν επαγγελματία του είδους.

Μία άλλη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ριχτάρια που πολύ Απλά όταν βρωμίζουν τα πηγαίνουμε στο πλυντήριο.

 


 

  1. Το σκρίνιο σας μοιάζει με πάγκο ευκαιριών

Διακοσμημένα σκρίνια όπως φαίνεται στην φωτογραφία παραπάνω Είναι ένας υπέροχος τρόπος που αναδεικνύει τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα των κατοίκων ενός χώρου.  Αυτό όμως που σίγουρα χρειάζεται είναι να συνδυάζονται σωστά  με τα αντικείμενα και τα χρώματα.

Τι να κάνετε: Ξεκινήστε με ένα θεμελιώδες σχήμα Ή χρώμα και χτίστε πάνω σε αυτό. για παράδειγμα στην παρακάτω φωτογραφία η ασυμμετρία των ορθογώνιων σχημάτων αποφεύγει την σκληρή εικόνα μιας επίσημης εμφάνισης. Αντίθετα σχήματα και υφές.  Προσπαθήστε να συνδέσετε θέμα, χρώμα ή διάθεση.

Σε αυτό  κομψό σκρίνιο, οι γωνίες αντιπαραβάλλονται με καμπύλες,  γυαλιστερές και ματ επιφάνειες τοποθετούνται σε αντιπαράθεση και μια ασπρόμαυρη παλέτα κλέβει την παράσταση. Η ρύθμιση είναι ασύμμετρη, αλλά, χάρη σε μια προσεκτική ρύθμιση, καταφέρνει να ισορροπεί. Το καλύτερο από όλα, προσελκύει τον επισκέπτη για μια πιο προσεκτική εμφάνιση.


 

  1. Το Καθιστικό Δεν δείχνει και πολύ φιλικό

Θέλουμε οι επισκέπτες να εντυπωσιαστούν  καθιστικό του σπιτιού μας, αλλά συχνά το ύφος υπερισχύει της άνεσης και καταλήγουμε σε μία διακόσμηση που δείχνει σκληρή και άκαμπτη.

Τι πρέπει να κάνετε: Το πρόβλημα μπορεί να είναι απλά η λάθος τοποθέτηση των επίπλων. Τα καθίσματα πρέπει να διευθετούνται κατά τρόπο που να ενθαρρύνει την κοινωνική αλληλεπίδραση. Όταν αποφασίζετε για το πού να τοποθετήσετε καναπέδες και πολυθρόνες, φανταστείτε πώς Τα άτομα θα επικοινωνούν μεταξύ τους. Βάλτε τα καθίσματα αρκετά κοντά για να ενθαρρύνετε τη συζήτηση αντί να Θα έχετε κοντά στους τοίχους, γεγονός που μπορεί να σας αφήσει Μεγάλο και αφιλόξενο κενό στο κέντρο της αίθουσας.

Το καθιστικό επίσης μπορεί να δείχνει πιο φιλικό όταν προσθέτουμε χιούμορ στη διακόσμηση. χαρακτηριστικό παράδειγμα η φωτογραφία παραπάνω.

 


 

 

  1. Πίνακες κρεμασμένοι σε λάθος ύψος

Αν η τέχνη αποτελεί κυρίαρχο χαρακτηριστικό της διακόσμησης του σπιτιού σας, και οι πίνακες είναι ο κύριος τρόπος έκφρασης της, τότε πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη βάση στον τρόπο και τον τόπο που τοποθετούνται στο χώρο.

Τι να κάνετε: Όπως στις περισσότερες περιπτώσεις ένας επαγγελματίας διακοσμητής σίγουρα θα προτείνει την πιο σωστή λύση.
Ένα συνηθισμένο λάθος που πολλοί κάνουν είναι να κρεμούν πολύ ψηλά τους πίνακες.  το σωστό είναι να σκεφτόμαστε πάντα την ανθρώπινη κλίμακα αναφορικά με το ύψος. τα έργα τέχνης πρέπει να τα κρεμάμε περίπου στο ύψος των ματιών σε χώρους όπου οι άνθρωποι στέκονται και χαμηλότερα σε χώρο που οι άνθρωποι συνήθως κάθονται όπως το καθιστικό.


 

  1. Λευκή κουζίνα σας αρχίζει και γίνεται πολύ ψυχρή

Οι σύγχρονες κουζίνες είναι στο προσκήνιο περισσότερο από ποτέ.  Συχνά είναι ανοιχτές σε άλλους χώρους διαβίωσης όπως το σαλόνι. μία από τις πιο συνηθισμένες επιλογές είναι το λευκό χρώμα και μερικές συμβουλές μπορούμε να αποφύγουμε την ψυχρότητα που μπορεί να δημιουργηθεί σε πολύ μεγάλες και άδειες επιφάνειες.

Τι να κάνετε: Τα σύγχρονα μαγειρικά σκεύη αξίζουν εμφανιστούν τα σχέδιά τους Γίνονται όλο και πιο εντυπωσιακά. Οι  ηλεκτρικές συσκευές αποκτούν όλο και περισσότερο ενδιαφέροντα χρώματα και σχέδια και αξίζουν να εμφανιστούν και αυτές. Ας μην κρύβουμε Λοιπόν όλη αυτή την ομορφιά στα ντουλάπια. Κρεμάστε όμορφες κατσαρόλες από γάντζους αφήστε μερικά όμορφα πιάτα πάνω στον πάγκο τοποθετήστε ένα μπολ με φρούτα ή λαχανικά και θα αρχίσει να παίρνει ζωή ο χορός.

Πολύ διάσημοι σχεδιαστές κουζίνας θεωρούν ότι μία λευκή κουζίνα, είναι ο ιδανικός καιρός καμβάς. προσθέτοντας τολμηρά χρώματα σε αντικείμενα όπως βιβλία λουλούδια οι μικρές συσκευές μπορεί να δημιουργηθεί ένα φωτεινό έργο τέχνης.


 

  1. Τα «εστιακά σημεία» είναι Παντού

Αν Μπείτε σε ένα δωμάτιο και όλα τίποτα δεν παγιδεύουν τα μάτια σας τότε δεν υπάρχει σημείο εστίασης. ένα δωμάτιο που έχει πολλά σημεία εστίασης ή κανένα έχει πρόβλημα ισορροπίας αρμονίας και ζωής.

Τι να κάνετε: Ένα σημείο εστίασης μπορεί να είναι ένα αρχιτεκτονικό χαρακτηριστικό, μια θέα, ένα έργο τέχνης, ένα τζάκι, ένα  έπιπλο, ένας καθρέφτης, μια  επιφάνειαή ένα εκπληκτικό χαλί, όπως φαίνεται εδώ στη φωτογραφία. Είναι πιο εύκολο να ξεκινήσετε με  ένα σημείο εστίασης και να σχεδιάσετε την υπόλοιπη διακόσμηση του δωματίου γύρω από αυτό. Εάν προτιμάτε να εργαστείτε με αυτό που έχετε ήδη, αποφασίστε ποια θα είναι η εστιακή λειτουργία και, στη συνέχεια, θα οργανώσετε τα υπάρχοντα έπιπλα για να κατευθύνετε την προσοχή προς αυτό.

Τι βλέπετε πρώτα όταν βλέπετε αυτή την εικόνα; Τα μάτια σας πηγαίνουν κατευθείαν στην όμορφη κατσίκα στον τοίχο; Οι καμπύλες των κεράτων του αντισταθμίζονται από ένα ακανθώδες Φυτό και Ένα μοντέρνο πολύφωτο εδάφους. Ο καναπές είναι απλά στυλ και οι καρέκλες από ξύλο και το τραπέζι αντανακλούν τις φυσικές υφές στο έργο τέχνης. Είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα ενός επιτυχημένου εστιακού σημείου.


 

 

  1.   Ο αριθμός των μαξιλαριών ξεφεύγει επικίνδυνα

Αν έχετε πάθος Με τα μαξιλάρια και η εξάρτηση σας σας ωθεί να προσθέτετε όλο και περισσότερα, μάλλον χρειάζεστε βοήθεια..

Τι να κάνετε: Τα μαξιλάρια που συσσωρεύονται στους καναπέδες, τις καρέκλες και τα κρεβάτια δεν προσθέτουν πάντα πολλά σε ένα δωμάτιο. Εάν δεν μπορείτε να καθίσετε  στον καναπέ ή να ξαπλώσετε στο κρεβάτι χωρίς να βάλετε τα μαξιλάρια στο πάτωμα,  τότε τα μαξιλάρια χάνουν το σκοπό τους. Προσπαθήστε να περιορίσετε τα μαξιλάρια σε δύο σε κάθε άκρο ενός καναπέ, ένα (ή κανένα) σε μια πολυθρόνα και τρία σε ένα κρεβάτι.


 

  1. Δεν έχετε αλλάξει Διακόσμηση για χρόνια

Όλοι έχουμε τα αγαπημένα στυλ, αλλά είναι εύκολο να κολλήσετε σε μία άλλη “μουχλιασμένη” εποχή ..

Τι να κάνετε: Ανακινήστε τα πράγματα. Αν δεν σκοπεύετε να κάνετε σύντομα μια Ανακαίνιση σπιτιού, Αναζωογονήστε το πάθος σας και εισάγετε νέα ενέργεια και ενδιαφέρον στο σπίτι σας Ανακατεύοντας αυτά που έχετε ήδη ή προσθέτοντας μερικά φθηνά νέα εξαρτήματα. Αλλάξτε τα κλινοσκεπάσματα και τα μαξιλάρια και μετακινήστε φυτά εσωτερικού χώρου, καρέκλες, λάμπες και χαλιά κ.α. Αλλάξτε θέση στα έπιπλα για  να δημιουργηθεί μια νέα προοπτική – είναι φθηνό, καθώς και διασκεδαστικό. Αυτό το υπνοδωμάτιο δείχνει πώς μερικά καλά επιλεγμένα αξεσουάρ μπορούν να ταιριάξουν για έναν όμορφο και φιλόξενο χώρο.


 

Εάν θέλετε να Ανακαινίσετε να Οργανώσετε η να Διακοσμήσετε το σπίτι σας Μπορούμε να σας βοηθήσουμε..

Exit mobile version