Ανακαίνιση Σπιτιού Κατοικιών | Πλήρης ανακαινίσεις σπιτιών, ανακαίνιση κατοικίας, ανακαινίσεις διαμερισμάτων

Ανακαίνιση Σπιτιού για Airbnb – Οδηγός Airbnb

Τι είναι το Airbnb

Είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα στο internet (90% έναντι των άλλων) σε όλο τον κόσμο όπου εκεί μπορεί κάποιος να νοικιάσει τον χώρο του σε άλλους ή αντίθετα μπορεί κάποιος να βρει να μείνει σε οποιοδήποτε μέρος στον κόσμο.
Tο πλεονέκτημα έναντι των ξενοδοχείων είναι ότι συνήθως είναι πολύ πιο οικονομική λύση και αρκετές φορές αποδεικνύεται ότι δεν υστερεί σε παροχές. Έτσι λοιπόν στο Airbnb μπορείτε να είστε είτε επισκέπτης είτε οικοδεσπότης είτε και τα δύο.

Πως καταχωρω τον χώρο μου


Μπαίνετε ΕΔΩ συμπληρώνετε τα στοιχεία σας και πότε θέλετε να είναι διαθέσιμος ο χώρος σας σαν οικοδεσπότης και ανεβάζετε φωτογραφίες που έχετε τραβήξει από τον χώρο σας.

Μπορείτε να επιλέξετε να υποδέχεστε εσείς οι ίδιοι τους επισκέπτες η να έχετε βάλει στον χώρο σας κλειδαριά με κωδικό όπου εσείς τους παρέχεται απλά τον κωδικό και μπαίνουν μόνοι τους. Αν σκέφτεστε να ανακαινίσετε κάποιον χώρο για Airbnb αυτή η κλειδαριά καθώς και κάποια άλλα αξεσουάρ θα σας χρειαστούν.

Πώς μπορώ να κάνω κράτηση

Μπαίνετε ΕΔΩ  επιλέγετε μέρος και κατάλυμα.  κάθε επιλογή έχει αναλυτικά φωτογραφίες παροχές και τιμή.


Πώς γίνονται οι πληρωμές και χρεώσεις

Η διαχείριση των χρεώσεων γίνεται αποκλειστικά από την πλατφόρμα της Airbnb. Δεν θα χρειαστεί καθόλου να ασχοληθείτε με τα χρήματα. Η γνωστή φοβία σχετικά με το αν θα πληρωθείτε δεν υπάρχει.
Η Χρέωση στον επισκέπτη έχει γίνει από τη στιγμή που γίνεται η κράτηση  και τα χρήματα τα κρατά η Airbnb μέχρι να ολοκληρωθεί η επίσκεψη.

Τρόποι πληρωμής

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι πληρωμής όπως είναι το PayPal, η άμεση κατάθεση ή το τραπεζικό έμβασμα.  Τα χρήματά σας αποστέλλονται αυτόματα από την πλατφόρμα μία μέρα μετά την άφιξη του επισκέπτη.

Κρατήσεις και προμήθειες  υπηρεσίας

Ενώ η καταχώρηση του χώρου σας στην πλατφόρμα είναι δωρεάν υπάρχει μία προμήθεια που κρατάει η Airbnb 3% για κάθε κράτηση.

Προσδιορισμός της τιμής

Φυσικά το πόσο θέλετε να νοικιάσετε τον χώρο είναι δική σας επιλογή.  Ωστόσο αφού κάνετε εγγραφή η πλατφόρμα παρέχει εργαλεία που σας βοηθούν να ορίσετε μία λογική τιμή για τον χώρο που διαθέτετε, σε σχέση πάντα με την περιοχή που βρίσκεστε και τις παροχές που προσφέρετε.

 Εγγύηση οικοδεσπότη

Η Airbnb σας παρέχει εγγύηση ύψους 800.000 ευρώ σχετικά με την προστασία της περιουσίας σας από καταστροφές που μπορεί να προκύψουν. Εφόσον έχετε κάνει εγγραφή αυτή η εγγύηση παρέχεται δωρεάν από την Airbnb. Η πλατφόρμα θεωρείται πολύ ασφαλής σε σχέση με τις πληροφορίες τόσο των οικοδεσποτών όσο και των επισκεπτών οι οποίες είναι επαληθευμένες.

Κριτικές

Κάτι που συμβάλλει πολύ στην ασφάλεια και στην αξιοπιστία είναι οι κριτικές. Μετά από ένα ταξίδι και οι δύο πλευρές οικοδεσπότες και επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γράψουν μία κριτική σχετικά με τη συνολική εμπειρία τους. Ετσι βάσει αυτών των κριτικών οι επισκέπτες είναι πιο υπεύθυνοι σχετικά με το πώς χειρίζονται τον χώρο καθώς και οι οικοδεσπότες  σχετικά με το πώς είναι στην πραγματικότητα ο χώρος που νοικιάζουν.

Ανακαίνιση Σπιτιού για Airbnb

Μία πολύ δημοφιλής επένδυση τα τελευταία χρόνια είναι η ανακαίνιση σπιτιού για Airbnb. Η ασφάλεια της πλατφόρμας και η μέχρι τώρα επιτυχία της καθιστά αυτή την επένδυση πολύ επικερδή.
Δηλαδή με απλά λόγια αν έχεις έναν χώρο ο οποίος βρίσκεται κοντά σε κάποιο μνημείο, τουριστικό αξιοθέατο, ή σε συγκοινωνιακούς κόμβους καθώς και από το κέντρο της πόλης, τότε με μία κατάλληλη ανακαίνιση ο χώρος σας μπορεί να σας αποδώσει αρκετά και σίγουρα χρήματα, καθώς ο τουρισμός στην Ελλάδα είναι η “βαριά μας βιομηχανία” και υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από όλο τον κόσμο.

Τι να προσέξω τελικά

Όπως είπαμε ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες είναι η τοποθεσία που βρίσκεται ο χώρος μας. Απόσταση από τουριστικά αξιοθέατα, συγκοινωνίες και γενικά αυτό που επιλέγουν οι τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην τιμή που θα πιάσει ο χώρος μας.

Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι πως είναι εσωτερικά ο χώρος μας.
Αν λοιπόν σκεφτόμαστε να κάνουμε ανακαίνιση στον χώρο μας πρέπει να επιλέξουμε μία εταιρεία που να είναι έμπειροι στον τομέα της ανακαίνισης σπιτιού για Airbnb.
Για παράδειγμα η εταιρεία anakainisi-home Είναι μία πάρα πολύ αξιόπιστη εταιρεία ανακαίνισης χωρών με πολυετή εμπειρία  άριστες κριτικές από τους πελάτες της και ειδίκευση στην ανακαίνιση σπιτιού για Airbnb.

Το τρίτο σημαντικό στοιχείο είναι οι φωτογραφίες του χώρου τις οποίες θα βλέπουν οι επισκέπτες. Μία καλή επένδυση λοιπόν είναι να πάρουμε έναν επαγγελματία φωτογράφο ώστε να αυξήσει την ποιότητα των φωτογραφιών και κατ επέκταση τις πιθανότητες να επιλέξει κάποιος επισκέπτης στον χώρο σας.

Παροχές χώρου

Οι παροχές που πρέπει να έχει ο χώρος σας χωρίζονται στις απαραίτητες και στις προαιρετικές.


Απαραίτητες παροχές

Προαιρετικές παροχές

Φορολογία Airbnb

Ο νόμος 4446 του 2016 για πρώτη φορά εισήγαγε ένα πλαίσιο για την οικονομία διαμοιρασμού ακινήτων Airbnb με σκοπό την ενσωμάτωση, παρακολούθηση και έλεγχο των περιπτώσεων ευκαιριακής και βραχυχρόνιας εκμίσθωσης ακινήτων είτε αυτή διεξάγεται μέσω της πλατφόρμας είτε μέσω διαδικτύου είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου μέσου.

Επίσης ρυθμίστηκε η φορολόγηση των εσόδων τα οποία έως τότε κινούνταν στην παραοικονομία.

Από την  1η Ιανουαρίου του 2017  τα χρήματα που αποκτά ένα φυσικό πρόσωπο από την μίσθωση ακινήτου μέσω Airbnb αποτελεί εισόδημα από ακίνητη περιουσία εφόσον το ακίνητο εκμισθώνεται μονο με έπιπλα και κλινοσκεπάσματα χωρίς την παροχή οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας.

Στην περίπτωση αυτή η κλίμακα φορολόγησης έχει ως εξής:

Για όλες τις άλλες περιπτώσεις όπου παρέχονται και άλλες υπηρεσίες δηλαδή,  το εισόδημα αυτό φορολογείται ως εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα.

Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι πρακτικά  η συντριπτική πλειοψηφία φορολόγησης είναι εκείνη της φορολόγησης από επιχειρηματική δραστηριότητα οπως όλα τα έσοδα των νομικών προσώπων.

Το εισόδημα από Airbnb απαλλάσσεται από το ΦΠΑ έτσι δεν υπάρχει συμψηφισμός με σχετικά έξοδα.  Επίσης το εισόδημα αυτό δεν υπόκειται σε ασφαλιστικές εισφορές.

Αν σκέφτεστε να αξιοποιήσετε τον χώρο σας και χρειάζεστε Ανακαίνιση Σπιτιού για Airbnb τότε μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Επικοινωνήστε μαζί μας.

Exit mobile version