Ανακαίνιση Σπιτιού Κατοικιών | Πλήρης ανακαινίσεις σπιτιών, ανακαίνιση κατοικίας, ανακαινίσεις διαμερισμάτων

Ανακαίνιση σαλονιού 6 βασικά βήματα

Η Ανακαίνιση σαλονιού είναι από τους πιο βασικούς χώρους σε μια αναδιαμόρφωση χώρου. Αυτό συμβαίνει γιατί το σαλόνι είναι συχνά ένας από τους πιο χρησιμοποιούμενους χώρους του σπιτιού λόγω του πλήθους των λειτουργιών που πρέπει να εκπληρώσει:

 

 

Ακολουθούν 6 βασικά βήματα για την Ανακαίνιση σαλονιού. Δείτε πως μπορείτε να δώσετε στο σαλόνι σας μια ανανέωση με όσο το δυνατό μικρότερες και οικονομικότερες παρεμβάσεις.

1. Επανεξετάστε τη διάταξή

Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεται ένα δωμάτιο είναι μια νέα διάταξη. Μετακινώντας τα έπιπλά σας – ή ακόμα και μετακινώντας το σαλόνι σας σε άλλο δωμάτιο στο σπίτι σας – μπορείτε να έχετε μια εντελώς νέα εμφάνιση.

Η προσοχή του χώρου συνήθως επικεντρώνεται σε αντικείμενα όπως η τηλεόραση το τζάκι, οπότε αυτό θα πρέπει να είναι το σημείο εκκίνησης. Εάν έχετε τζάκι, δεν θα έχετε πάρα πολλές επιλογές σχετικά με τη διαμόρφωση του δωματίου. Αλλά μπορείτε να αναδιατάξετε τα έπιπλα τουλάχιστον.

Εάν, ωστόσο, το κεντρικό σας σημείο είναι η τηλεόραση, τότε ρίξτε μια ματιά στο δωμάτιο για να αποφασίσετε εάν η τηλεόραση είναι πραγματικά στο καλύτερο δυνατό μέρος. Η μεταφορά καλωδίωσης μπορεί να είναι μικρή ταλαιπωρία, οπότε βεβαιωθείτε ότι είστε ικανοποιημένοι με τη βέλτιστη θέση της και, στη συνέχεια, τακτοποιήστε τα έπιπλα γύρω ανάλογα.

 

2. Ανακαίνιση σαλονιού: Χρώμα

Το βάψιμο είναι ένας από τους πιο οικονομικούς τρόπους για να δώσετε σε ένα δωμάτιο ισχυρό “λίφτινγκ”. Είτε αποφασίσετε να βάψετε όλους τους τοίχους, έναν τοίχο ως εστιακό σημείο, η συνολική αλλαγή που θα επέλθει είναι μεγάλη.
Δοκιμάστε να έχετε αντίθετα χρώματα πάνω και κάτω από την διαχωριστική ρίγα, όπως ένα σκούρο γκρι κάτω με καθαρό λευκό πάνω.

Και αν δεν έχετε διαχωριστική χρωματική οριζόντια ρίγα, χρησιμοποιήστε μία ειδική χαρτοταινία για να δημιουργήσετε μια οριζόντια γραμμή σε ύψος 90 περίπου εκατοστών από το πάτωμα. Ζωγραφίζοντας τις περιοχές κάτω και πάνω από τη γραμμή σε διαφορετικά χρώματα, μπορείτε να δημιουργήσετε εξαιρετικό οπτικό εφέ.

3. Εστίαση στο δάπεδο

Η διαμόρφωση του δαπέδου δεν να είναι πάντα μια δαπανηρή εργασία. Αλλά αν έχετε ένα ταλαιπωρημένο χαλί ή κατεστραμμένα πλακάκια, ένα νέο φινίρισμα δαπέδου θα προκαλέσει μεγάλη αλλαγή για το δωμάτιο. Το χαλί μπορεί να αντικατασταθεί χωρίς πάρα πολλή προσπάθεια, και όπως με τα περισσότερα οικοδομικά υλικά, υπάρχει μια απίστευτα μεγάλη ποικιλία διαθέσιμη για όλους τους προϋπολογισμούς.

Το πάτωμα βινυλίου ή το LAMINATE είναι επίσης εξαιρετικές και πολύ οικονομικές επιλογές δαπέδων. Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα αυτών των σύγχρονων επιλογών δαπέδου είναι ότι μπορούν να εγκατασταθούν πάνω από το υπάρχον, είτε είναι πλακάκι ή τσιμέντο. Μια γρήγορη και εύκολη αναβάθμιση χωρίς πολλά προβλήματα.

4. Ανανέωση επίπλων

Η ανανέωση των υπαρχόντων επίπλων σας δεν είναι μόνο φθηνή σε σύγκριση με την αγορά νέων: είναι επίσης μια φιλική προς το περιβάλλον επιλογή. Το να ξοδεύουμε τα χρήματα για την ανανέωση-επισκευή, αλλαγή ταπετσαρίας κτλ επίπλων έχει νόημα, ωστόσο πρέπει σε κάθε περίπτωση να αξιολογήσουμε καλά την αντοχή του σκελετού.

Εάν δεν είστε σίγουροι, τότε ίσως είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα υφασμάτινο ριχτάρι για να ανανεώσετε τον καναπέ ή κάποια πολυθρόνα. Όπως και με τους τοίχους, το χρώμα μπορεί να μεταμορφώσει μαγικά τα παλιά έπιπλα. Και μην αισθάνεστε άσχημα για τις γρατζουνιές των vintage επίπλων σας – μπορούν πάντα να τριφτούν και να γίνουν σαν καινούργια.

5. Αξεσουάρ

Υπάρχουν πολλές ιδέες ανακαίνισης καθιστικού, αλλά τα αξεσουάρ είναι μακράν ο ευκολότερος και γρηγορότερος τρόπος για να ανανεώσετε το σαλόνι σας. Αντικαταστήστε τα μαξιλάρια σας με τις τελευταίες τάσεις εποχιακά, και ταιριάξτε τα με βαμβακερές επιλογές για το καλοκαίρι και ζεστά μάλλινα  το χειμώνα.

Είναι φθηνή επιλογή και το σαλόνι σας θα φαίνεται πάντα υπέροχο. Τα χαλιά είναι ένας άλλος τρόπος για να προσθέσετε φρέσκο ​​μοτίβο και χρώμα σε ένα δωμάτιο. Δεν είναι απαραίτητα τόσο φθηνή επιλογή, αλλά μπορείτε να εναλλάσσετε ένα μάλλινο χειμερινό χαλί με ένα βαμβακερό χαλί για το καλοκαίρι.

 

6. Φωτισμός

Μερικές φορές ξεχνάμε ότι ο φωτισμός είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τη δημιουργία όμορφης ατμόσφαιρας ενός δωματίου. Μερικοί καλά τοποθετημένα επιτραπέζια φωτιστικά καθώς και φωτιστικά δαπέδου προσθέτουν άμεση κομψότητα σε έναν χώρο.

Τα φωτιστικά πινάκων ή τοίχων μπορούν γρήγορα να φωτίσουν ένα έργο τέχνης ή έναν τοίχο και αντικαθιστώντας ένα κεντρικό φωτιστικό με ένα νέο πολυέλαιο ή κρεμαστό φωτιστικό, μπορείτε να δώσετε στο δωμάτιό σας μια εντελώς νέα εμφάνιση. Αναζητήστε λαμπτήρες με θερμό χρώμα φωτός που βοηθά στην χαλάρωση.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να δημιουργήσετε το ιδανικό για τα γούστα σας σπίτι χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψετε περιουσία.

Επικοινωνήστε μαζί μας για μια δωρεάν επίσκεψη ανακαίνισης ώστε να ανανεώσετε το σπίτι σας σήμερα!

 

Ακολουθεί μια συλλογή από 122 ιδέες για Ανακαίνιση σαλονιού. Δείτε τι ταιριάζει στο δικό σας γούστο.

 

Εάν θέλετε κάποιον επαγγελματία για την δική σας Ανακαίνιση ή Διακόσμηση στο σπίτι σας Μπορούμε να σας βοηθήσουμε.

Exit mobile version